Voorlichting over privacywetgeving voor vrijwilligers

Sinds deze week is de Algemene Verordening Gegevenbescherming (AVG) in Nederland van kracht. Welzijnsorganisatie ContourdeTwern houdt donderdag 14 juni een informatieavond waar wordt uitgelegd wat de nieuwe regels inhouden voor bestuurders en andere betrokkenen van verenigingen en stichtingen.

Natuurlijk gaan organisaties zorgvuldig om met de privacy van hun vrijwilligers en leden, zegt coördinatir Atie Theunissen van het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern. ,,Maar de afgelopen maanden zijn we zó overspoeld met berichten over de privacywet, dat de twijfel toeslaat. Wat mag je nog registreren of delen, en vooral: wat niet?

Met enige regelmaat komt het voor dat privacygevoelige uit digitale netwerken op straat komt te liggen of in verkeerde handen valt. Via de AVG wil de overheid hieraan paal en perk stellen door iedereen die gegevens opslaat en soms deelt – van de voetbalclub tot webshops – aan strenge regels te binden.

Nu ook (vrijwilligers-)organisaties die regels in praktijk moeten brengen, ontstaan veel, vaak onvoorziene vragen. Theunissen wil samen met Débra Toelen van Bureau Sociaal Raadslieden proberen op donderdag 14 juni op al die vragen een antwoord te geven. Ze doen dat op de bijeenkomst 'Help, de privacywet is van kracht!' bij ContourdeTwern in Sint-Ursula aan de Baroniestraat. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en duurt zo'n twee uur. Aanmelden kan via telefoonnummer (0411) 65 58 99 of e-mail: atietheunissen@contourdetwern.nl.


Jubileum muziekschool

Modern Classic Music School bestaat tien jaar en viert dit morgen, vrijdag 1 juni in De Rots met een popquiz. Het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 is vanaf 19.00 uur geopend, een uur later starten de vragenrondes . Deelname kost twee euro per team van twee personen, kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen. Omstreeks 21.15 uur is de uitslag. Aanmelden: admin@modernclassic.nl.