Liempde maakt zich op voor eerste Zomerfair

Hoewel de tropisch temperaturen anders doen vermoeden, is het nog altijd lente. Toch maakt Liempde zich op voor de eerste editie van de Zomerfair. Zondag 3 juni bieden standhouders van 10.00 tot 17.00 uur een diversiteit aan artikelen te koop aan.

In en rondom bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, in het Concordiapark en bij de horecagelegenheden rondom het Raadhuisplein wordt gezorgd voor zomerse muziek, lekkere hapjes en leuke kinderactiviteiten.

Op de gratis toegankelijke Zomerfair zijn vintage & curiosa te vinden, maar ook streekproducten en lifestyle-artikelen. Een overzicht van alle standhouders en hun assortiment is te vinden op de Facebookpagina van de Zomerfair Liempde.

SPEELPARADIJS

Het Concordiapark wordt omgetoverd tot speelparadijs voor de jeugd. Er komt een grote zandbak, een springkussen en een mega-bellenblaas. De kinderen kunnen zich laten schminken, stoepkrijten en ganzenbord spelen in de kiosk. Fanfare Concordia zorgt met een speciaal repertoire voor een passend, zomers concert dat afgewisseld wordt met loungemuziek door een deejay.

De lokale horecabedrijven op het Raadhuisplein bieden zomeracties. Bij Het Wapen van Liempde treedt 's middags de akoestische band Reset op en ook bij De Durpsherberg klinkt live muziek.


NWG wandelt door Moerkuilen en Dommelbeemden

Natuurwerkgroep Liempde (NWG) houdt zondag 3 juni een wandeling door De Moerkuilen en de Dommelbeemden, net buiten Nijnsel. Gids Jeanne Soetens begeleidt de deelnemers.

De Moerkuilen, een afgegraven veengebied, en de Dommelbeemden vormen tegenwoordig in feite één natuurgebied. Staatsbosbeheer heeft de circa honderd hectare onder handen genomen; het geldt tegenwoordig als een natuurrijk landschap.

CARPOOLEN

Wandelaars verzamelen om 09.00 uur bij café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat 23 en vertrekken carpoolend naar de locatie. De wandeling is omstreeks 12.00 uur afgelopen. Aanmelden is niet nodig; zowel leden als niet-leden van NWG kunnen meedoen.