TABITTA-JUNIOR PRESTEERT GOED OP NK

Nét geen podiumplek voor turnster Lieke van Berkel

Turnster Lieke van Berkel kwam namens turnclub Tabitta zaterdag en zondag in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap voor junioren in de derde divisie. De gymnaste werd zesde in de meerkampfinale en won nét geen brons op vloer.

De turnster van de Boxtelse gymnastiekvereniging opende de meerkamp finale sterk. Op brug liet zij een knappe handstand zien. De oefening resulteerde in een tweede plaats op dat toestel met een score van 11.550. Op balk viel Lieke jammerlijk, wat haar een vol punt kostte in de uiteindelijke score van 9.550. Gebrand om de opgelopen achterstand op de top in te halen, ging ze door met haar favoriete toestellen: vloer en sprong. Ze scoorde respectievelijk 12.433 en 11.567 punten. De spanning was om te snijden omdat alle scores in de top enorm dicht bij elkaar lagen: het ging deze wedstrijd om de details. Het bleek echter nét niet genoeg voor een podiumplek: Lieke eindigde uiteindelijk op een puike zesde plek op slechts 0,450 punt van de uiteindelijke kampioen Sasja van Beek.

VLOER

Zondag kreeg de talentvolle turnster nóg een kans op een podiumplek. Lieke stond namelijk ook in de toestelfinale op vloer. Met opperste concentratie zette ze een behoorlijke prestatie neer: de gymnaste werd gedeeld derde. Haar directe concurrente kreeg echter het brons opgehangen omdat haar uitvoering net iets mooier was.

FOTO BOVEN: Het verschil tussen de Nederlands kampioene en Lieke van Berkel was net iets minder dan een half punt tijdens de meerkampfinale op het NK voor junioren. Ook op de toestelfinale op vloer viel de Boxtelse nét buiten de prijzen. (Foto: Tabitta).

DOEL IS WERELDKAMPIOENSCHAP IN SPANJE

Zoë Timmermans komt uit op NK paaldansen

Zoë Timmermans (16) heeft een druk programma, komend weekeinde in Waalwijk. Op het Nederlands kampioenschap paaldansen komt de Liempdse uit op twee onderdelen: Pole Sports en Artistic. Daarnaast verzorgt ze nog een demonstratie op het onderdeel Ultra Pole.

De paaldanseres, die eerder al wereldkampioen werd op het onderdeel Ultra Pole en zilveren medailles behaalde op Nederlandse kampioenschappen, kende een pittig jaar. ,,Ze heeft zich de voorbije maanden met name gefocust op school, omdat ze eindexamen deed", legt moeder Miranda uit. Om zich te plaatsen voor het onderdeel Pole Sports op het WK, moet Zoë in Waalwijk bij de eerste twee eindigen. In de categorie Artistic is een eerste plaats met een bepaald aantal punten de vereiste. ,,Ze heeft erg veel zin in het Nederlands kampioenschap. Inmiddels heeft Zoë een vaste trainster: Dineke Minten. Daarnaast traint ze bij een circusschool in Amsterdam, Best Body & Mind én krijgt ze tips van paaldanser Cindy Cooijmans. Zoë heeft echt vooruitgang geboekt en gaat voor goede resultaten op het Nederlands kampioenschap."

De categorie Ultra Pole gaat niet door vanwege een gebrek aan deelnemers. ,,Om zich voor dit onderdeel te plaatsen voor het wereldkampioenschap, moest Zoë een filmpje insturen. Helaas heeft ze zich hiermee niet kunnen kwalificeren", aldus Miranda. ,,Dat is jammer, maar uiteraard probeert ze komend weekend hoge resultaten te behalen op de andere onderdelen." (Foto: Leon Hofenk).