Afbeelding
Foto: Marvel

SUCCES VOOR PETER DE KROON UIT LIEMPDE

Compoundschutter pakt zilver op NK handboog

Tijdens de nationale kampioenschappen van de Nederlandse Handboog Bond (NHB) heeft compoundschutter Peter de Kroon, lid van L'Union Liempde, zaterdag in de tweede klasse zilver gewonnen op de 25-meterbaan. Tijdens de wedstrijd in Schijndel presteerde ook diens echtgenote Marieke Termeer verdienstelijk; zij eindigde als vierde.

De Kroon startte met twee goede series en toonde daarmee zijn podiumaspiraties. De Liempdenaar bezette toen zelfs gedeeld de eerste plaats in het tussenklassement. De volgende twee series gaf hij echter wat terrein prijs, maar kwam hij weer terug met een goede vijfde serie. Daarmee stond hij derde met een score van 232 punten, slechts twee punten achter de gedeelde koplopers.

Na de pauze incasseerde De Kroon in de eerste serie een tegenvaller en leek hij terug te vallen. Toch toonde hij veerkracht en zette drie goede series neer waardoor hij met zijn directe tegenstrever, John Starreveld uit Sittard, op gelijke hoogte kwam. Koploper Verlouw uit Oudenbosch was intussen onbereikbaar geworden. De laatste serie bracht geen verschil meer tussen De Kroon en Starreveld zodat het aantal rozentreffers de beslissende factor werd. Met 18 tegen 13 greep de Liempdenaar het zilver.

Termeer deed het in dezelfde klasse ook uitstekend en volgde haar man na de eerste wedstrijdhelft met slechts één punt verschil (231 punten) op de vierde stek. In de tweede wedstrijdronde scoorde zij nog steeds goed maar wel wisselvalliger en zag haar kansen op het erepodium langzaam verdampen. Met een toch nog nette score van 225 punten bezette zij de meest ondankbare plaats en werd vierde.

EERSTE KLASSE

Zondag namen drie compoundschutters van L'Union Liempde in Schijndel deel aan de nationale titelstrijd in de eerste klasse. Geen van hen wist aanspraak te maken op een plek op het erepodium. Johan Holsken deed het nog het best; hij startte bescheiden met een score van 227 punten, maar wist dit de tweede ronde knap te verbeteren naar 234 punten. Daarmee werd hij veertiende. Bert van der Wiel eindigde als zeventiende, Eef Quinten eindigde op de negentiende plek in het klassement.


VOOR STARTERS EN LOPERS MET ERVARING

Marvel biedt looptrainingen aan in de vakantieperiode

Start to Run én Run to the Start. Bij atletiekvereniging Marvel gaan in de zomerperiode twee trainingsprogramma's van start. Start to Run is bedoeld voor beginnende hardlopers, terwijl Run to the Start om wat meer ervaren lopers vraagt die een mooie prestatie willen neerzetten tijdens de halve marathon van Eindhoven (21,1 kilometer).

In de voorbereiding op de halve marathon op 14 oktober biedt Marvel een trainingsprogramma aan voor zowel de recreant als de ambitieuze loper. Deelnemers leren onder begeleiding hun persoonlijke doelstelling te behalen. Dat kan bijvoorbeeld het uitlopen van de wedstrijd zijn, maar ook het verbreken van een persoonlijke record.

Run to the Start bestaat onder meer uit een persoonlijk schema en twaalf weken lang specifieke trainingen met de mogelijkheid om drie keer per week te lopen in een groep met dezelfde doelstelling. Voor deelname aan het programma geldt wel een instapniveau: mensen moeten minimaal negentig minuten aan een stuk kunnen lopen in een tempo van 8,5 kilometer per uur. De trainingen gaan op zaterdag 14 juli officieel van start, maar deelnemers kunnen al meetrainen in de maand juni. Neem voor meer informatie contact op met Angela Mensink via e-mail: trainenvooreindhoven@avmarvel.nl

Vanaf 25 augustus vindt bij Marvel de tien weken durende beginnerscursus Start to Run plaats, waarbij deelnemers drie tot vijf kilometer leren afleggen. Samen met enthousiaste looptrainers en gezellige loopmaatjes wordt toegewerkt naarde afsluitende wedstrijd 'Start to Finish' op de tiende zaterdag. Aanmelden is mogelijk via de website www.yakultstarttorun.nl. (Foto: AV Marvel).


Gratis clinic
voor de jeugd
bij LTV Munsel

TENNIS

Jeugd in de leeftijd van 6 tot 17 jaar kan zaterdag 9 juni deelnemen aan een gratis tennisclinic van LTV Munsel. In het sportpark aan de Voetboog gaan deelnemers onder leiding van een tennisleraar aan de slag met diverse oefeningen. Ze leren onder meer over balcontrole en -gevoel, conditie en spelinzicht.

Van 13.00 tot 14.15 uur zijn kinderen van de basisschool welkom; van 14.45 tot 15.00 uur tieners uit het voortgezet onderwijs. Er wordt gezorgd voor een tennisracket; alleen sportieve kleding en sportschoenen zijn nodig om mee te doen.

Tijdens deze clinic, waarbij ook ouders welkom zijn, wordt bovendien uitleg gegeven over de vereniging en de activiteiten die naast het tennis nog georganiseerd worden voor jeugdleden, zoals hussel- en ouder/kind-toernooien en een tenniskamp.

Aanmelden kan via jeugdcommissie@ltvmunsel.nl onder vermelding van naam en leeftijd.

Liempde

Jeu de boules

Op gildeterrein Antonius Bleek aan de Oude Dijk in Liempde worden weer wekelijks jeu-de-bouleswedstrijden gespeeld. Tot en met september kan iedereen die 16 jaar of ouder is, hieraan meedoen. Het gratis toegankelijke toernooi begint iedere dinsdag om 19.00 uur.