De diverse aangeboden hapjes vonden gretig aftrek tijdens Lekker Lennisheuvel, onder meer bij ondernemer Mascha de Wit van In2Sushi. (Foto: Gerard Schalkx).
De diverse aangeboden hapjes vonden gretig aftrek tijdens Lekker Lennisheuvel, onder meer bij ondernemer Mascha de Wit van In2Sushi. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

ONDANKS STROMENDE REGEN EEN GESLAAGD LEKKER LENNISHEUVEL

'Ik moest m'n nori-vellen opzij leggen'

PÅL JANSEN

De fikse regenbuien van zondag konden standhouder Mascha de Wit van In2Sushi tijdens Lekker Lennisheuvel niet deren. Ondanks het warme weer en de daaropvolgende stromende regen is het culinaire evenement volgens haar 'boven verwachting' goed verlopen: ,,De mensen hebben lekker gegeten en gedronken en de sfeer was prima. Op een gegeven moment regende het wel heel hard. Ik moest m'n nori-vellen (zeewier) op een gegeven moment wel even opzij leggen."

De proefhapjes die standhouders voor één euro aanboden tijdens Lekker Lennisheuvel vonden gretig aftrek, vertelt De Wit. Zij zag zowel jongeren als senioren uit de directe omgeving, maar liep ook mensen uit Tilburg tegen het lijf. ,,Er zijn zo'n driehonderd mensen bij mijn kraampje geweest", schat de cateraar. ,,Ik maak niet alleen sushi met vis, maar ook combineer gerechten ook met andere keukens. Sushi met carpaccio bijvoorbeeld, die deed het supergoed. Ik was op een gegeven moment helemaal uitverkocht."

HERBIE

De Wit stond met haar cateringsbedrijf voor de derde keer op Lekker Lennisheuvel. Met 'Herbie' welteverstaan: de cateringcaravan die wat weg heeft van de gelijknamige Volkswagen Kever die de hoofdrol vertolkt in diverse Disney-films. Dankzij de gemoedelijke sfeer die heerste tijdens het evenement, zette De Wit en passant nog een samenwerking op touw. ,,Enkele mensen van viskwekerij De Stroom uit Spoordonk rookten een meerval. Een meisje stond bij mij en vroeg of ik daar geen sushi van kon maken. Ter plekke hebben we een nieuwe sushi bedacht", vertelt ze enthousiast. ,,Komend weekeinde sta ik met Herbie in Eindhoven op het Slow! Park Festival en verkoop dan ook mijn meerval-sushi."

De Wit kijkt voor volgend jaar alweer uit naar een nieuwe editie van Lekker Lennisheuvel. De bedoeling is dat zij dan weer van de partij is. Hopelijk zit het weer dan iets meer mee. Wellicht kan De Wit deze editie dan weer overtreffen. ,,Rond vieren vielen de plensbuien, het juiste moment om te borrelen. Daardoor bleven wel wat mensen thuis, denk ik."