Afbeelding
Foto: Scouting Boxtel

Scouting Boxtel wint medailles bij sportwedstrijden

Ieder jaar wordt in Waalwijk een sportweekend gehouden voor scouts in de regio. De jeugdleden van Scouting Boxtel beleefden niet alleen een leuke tweedaagse, maar wonnen óók twee medailles.

Naast typische scoutingbezigheden als kamperen, outdoor en pionieren, is ook sport en spel een belangrijk onderdeel van het activiteitenprogramma. Daarom wordt er ieder jaar een sportweekend georganiseerd in Waalwijk. De Boxtelse jeugd in de leeftijd van 11 tot 15 jaar neemt er steeds veel plezier aan deel.

Zaterdag stond in het teken van teamsporten. De delegatie uit Boxtel nam deel aan een trefbaltoernooi, maar kon zich na meer dan tien wedstrijden niet kwalificeren voor de finale. Zondag stond in het teken van atletiek en outdoor: boogschieten, BMX, hoogspringen, kanoën, obstacle run, sprint en verspringen. Ondanks de warmte werd op alle onderdelen fanatiek gestreden.

Aan het eind van het weekend is de balans opgemaakt. Voor alle outdoor- en atletiekonderdelen zijn de gemiddelde scores per ploeg bekeken en werden de medailles uitgereikt. De Boxtelse meiden wonnen het boogschieten, de jongens eindigden als tweede in de BMX-wedstrijd. De gouden en zilveren medaille werden trots mee naar huis genomen.

FOTO ONDER: Boxtelse scouts in actie tijdens het sportweekend in Waalwijk. (Foto: Scouting Boxtel).

Laatste kans voor
aanmelding
Kampioenendag

Gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat staat zaterdag 30 juni in het teken van sporters en hun prestaties. Dan organiseren evenementenstichting Boxtel Vooruit en de gemeente de Dag der Kampioenen.

Eind april ontvingen alle verenigingen in Boxtel een uitnodiging om kampioenen aan te melden voor de jaarlijkse huldiging. Maar ook sporters die in deze gemeente wonen, maar elders bij een club zijn aangesloten kunnen deelnemen aan het eerbetoon. Mits zij hun prestatie hebben bereikt in de competitie van een landelijk erkende sportbond.

Aanmeldingen moeten uiterlijk vrijdag 8 juni ingestuurd zijn via e-mail: dagderkampioenen@hotmail.com.


Jan van der Heijden

De Liempdse troubadour Jan van der Heijden is zondagmiddag 10 juni een van de deelnemers aan het Brabants Dialectenfestival in Lieshout. Dat duurt van 12.00 tot 17.00 uur zijn er optredens van diverse artiesten op meerdere podia.