Afbeelding
Foto: SintLucas

Expositie True Colors gaat
van start in winkel YourStory

De foto-expositie 'True Colors' opent vandaag in YourStory. In het winkelpand aan de Stationsstraat dat mbo-opleiding SintLucas gebruikt als experimenteerplek, is het werk te zien van oud-studenten Laura Wagenaars uit Boxtel en Zefania Stokkermans uit Breda.

Wagenaars verbleef anderhalf jaar op Aruba en bracht het kleurrijke leven van het eiland in beeld. ,,Ik maakte veel foto's en wilde vooral de mooie, kleine dingen van het eiland laten zien. Dat er meer is dan zon, zee en strand. De plekjes waarvan je denkt 'Wow, is dat Aruba?' Dat hoorde ik ook terug van de lokale bevolking die zelf niet wist dat die plekken bestonden. Met dit werk toon ik mijn liefde voor het eiland", vertelt de fotografe.

De foto's bewerkte Wagenaars en voegde deze samen tot panorama's waarmee ze haar perspectief op Aruba wil laten zien. Meer informatie hierover is te vinden op www.colorsofaruba.com.

MYSTERIE

Stokkermans verbeeldt met de foto's tevens haar persoonlijke leven waarin toevalligheden en mysterie belangrijke factoren zijn. ,,Mijn werk is een weergave van intieme huiskamersettings. Ik presenteer het een introverte manier, in tegenstelling tot het werk van Laura dat juist extravert is. De foto's vormen een combinatie van foto's uit mijn SintLucas-periode en recenter werk. Ik maak hier een nieuw begin met oud werk." Meer informatie over het werk van de Bredase is te vinden op de site www.zefaniastokkermans.com.

True Colors opent vandaag, donderdag 31 mei om 19.30 uur. Het werk van de twee fotografen is te zien tot en met vrijdag 22 juni tijdens de openingstijden van YourStory: donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. De expositie is te zien tot en met vrijdag 22 juni. Vragen over de tentoonstelling kunnen gesteld worden aan Wagenaars via telefoonnummer 06-24 97 91 45 of e-mail: mail.lauradesign@gmail.com.

FOTO ONDER: Linksboven is het favoriete plekje van Laura Wagenaars op Aruba te zien, rechts de fotografe zelf met daaronder collega Zefania Stokkermans en een huis gefotografeerd door haar.