BOXTELSE HANDBALSTERS LEVEREN KNAPPE TEAMPRESTATIE

Puike overwinning van HCB '92

De vrouwen van HCB '92 speelden zondag de thuiswedstrijd tegen Lido uit Leende. De uitwedstrijd in september wonnen de handbalsters nog met 9-13. Vol goede moed startten zij daarom en trokken uiteindelijk de overwinning door goed samenspel eenvoudig over de streep: het werd 12-5 in Boxtels voordeel.

Al in een van de eerste aanvallen kreeg de Boxtelse formatie een break tegen. De speelsters waren gewaarschuwd en moesten dus goed afspelen zonder te veel risico te nemen. Door veel loopbewegingen creëerden de handbalsters uit Boxtel ruimte in de aanval waardoor Wendy Schoenmakers scoorde na een mooie passerbeweging.

Direct daarna volgde een break van Gitte Vanhout die in de hoek scoorde. Al snel liepen de vrouwen van HCB '92 uit en kregen ze een penaltyworp. Vanhout wist kon deze niet verzilveren. Desondanks kwam het team uit Leende er niet aan te pas. De Boxtelse ploeg toonde prima samenspel en had de verdediging goed staan. Op de momenten dat Lido gevaarlijk werd, stond de uitstekend keepende Mary Swinkels meerdere malen in de weg.

HCB '92 liep in het vervolg van de eerste helft uit naar 7-2 dankzij uitgekiende loopacties van Karin Schoenmakers, Lisa van Rooij en Bettine de Kok die Wendy Schoenmakers in vrije positie voor het doel van de tegenstander brachten.

SCHOENMAKERS

Ook de tweede helft startten de dames van HBC '92 goed. Vooral Wendy Schoenmakers was op dreef en zette de stand al snel op 10-2. Doordat het hele team constant van positie wisselde waardoor er ruimte ontstond voor de veelscorende Wendy Schoenmakers, waren de doelpunten aan Boxtelse zijde een verdienste van het hele team.

Door een zwakkere fase van HCB '92 verkleinde Lido de achterstand enigszins. Maar dat duurde maar even en in het vervolg van de wedstrijd zorgde de Boxtelse defensie ervoor dat de ploeg uit Leende er niet meer door kwam.

De gasten wisten het op een gegeven moment blijkbaar niet meer, want een afspeelbal van de Lido-sluitpost belandde zomaar in de handen van Vanhout, die als een duveltje uit een doosje achter haar tegenstander vandaan schoot en met een lobje de keeper passeerde. De laatste Boxtelse treffer ontstond vanuit een break: Karin Schoenmakers, Vanhout en De Kok zetten een goede break op waarna De Kok vrij voor de keepster haar doelpuntje meepakte. Eindstand: 12-5.

Uitslagen 26 en 27 mei

HCB '92 DS1 – Lido        12-5

HCB '92 E1 - Someren        11-0

HCB '92 DC1 – White Demons        12-26

Programma zondag 3 juni

PSV Handbal – HCB '92 E1        09.45

Roef! – HCB '92 DC1        11.00

Elshout – HCB '92 DA1        11.15

De Dioscuren, Schijndel

Zephyr/HCB '92 HC1 – Dongen        10.25


DUBBELS KUNNEN TOT 15 JUNI INSCHRIJVEN VOOR TOERNOOI ESCH

Tweede lustrum Unilux Open bij d'Oggelen

TENNIS

Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 9 juli wordt het Unilux Open dubbeltoernooi gehouden bij de Essche tennisclub LTV d'Oggelen. Dit jaarlijkse sportevenement wordt altijd drukbezocht en beleeft het tweede lustrum. Inschrijven kan tot 15 juni.

Rivaliteit, sportiviteit en gezelligheid. Dat zijn volgens de organisatoren de kernbegrippen van het Unilux Open. Zo'n driehonderd tennissers schrijven zich doorgaans in voor de poulewedstrijden op de zes Essche kunstgrasbanen.

ÉÉN CATEGORIE

Deelname is mogelijk in de categorieën dames-, heren- en gemengd dubbel en in de speelsterktes 5 tot en met 8. Belangstellenden kunnen zich slechts voor één onderdeel aanmelden. Dat kan tot 15 juni via www.toernooi.nl.