ONNODIG VERLIES VOOR HONKBALLERS

Softbalploeg van Ducks walst over Nuenen heen

Na het verlies van een week eerder wisten de softbalvrouwen van Ducks dat ze ondanks de hitte, flink aan de bak moesten tegen de opponent uit Nuenen. Het leverde een ruime overwinning op voor de Boxtelse ploeg: 2-20. De honkballers leden in Moergestel een onnodige nederlaag tegen Roef!: 14-13.

De softbalsters kenden een vliegende start: in de eerste inning werden liefst drie punten binnen geslagen. In het tweede gedeelte pakte de tegenpartij een puntje terug op werpster Inge van Geel. Ducks kwam echter meteen terug door in diezelfde inning maar liefst vier punten te scoren. De ploeg uit Nuenen scoorde nog een punt in de vierde inning, maar vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer. Ducks zette nog elf punten op het scorebord en ging met de winst naar huis.

ONNODIG VERLIES

De honkballers van Ducks waren erop gebrand hun overwinningenreeks voort te zetten tegen Roef! uit Moergestel. De Boxtelse ploeg begon redelijk met een honkslag van Thor van den Dool en vier wijd van Remco van Nistelrooij, maar kwam niet tot scoren. Roef! kwam in de gelijkmakende helft van de inning tot betere resultaten: de tegenstander scoorde tweemaal op vier honkslagen.

De formatie uit Boxtel besloot wat aan de achterstand te doen in de derde inning en scoorde liefst zeven keer op honkslagen van Bram van der Horst, Youri van Dulken, Yannick Brechenmacher en Van den Dool.

Aan beide kanten gebeurde er weinig tot aan de zesde inning: Ducks breidde de score uit door drie punten te scoren op honkslagen van Kees van Dooremalen, Van der Horst en een tweehonkslag van Brechenmacher. De tussenstand was 2-10.

Roef! liet dit echter niet zomaar gebeuren en scoorde in de gelijkmakende helft van de inning zes keer op drie honkslagen en twee tweehonkslagen. In de achtste inning deed Ducks wat terug door honkslagen van Mike de Ruijter en Max Denteneer. Roef! vocht zich echter terug en trok de stand gelijk: 12-12.

In de negende inning leek het alsof Ducks het winnende punt scoorde, maar in de gelijkmakende helft kon Brechenmacher de voorsprong niet veiligstellen en liet hij de tegenstander twee punten scoren waardoor het onnodig verlies een feit was.

Uitslagen zaterdag 26 mei

Beeball: Mulo - Ducks        11-14

Hb pup.: Hazenkamp - Ducks        7-5

Sb asp.: Ducks - Gryphons        11-8

Hb jun.: Gryphons - Ducks        20-2

Uitslagen zondag 27 mei

Hb sen.: Roef! - Ducks 1        14-13

Sb sen.: Nuenen - Ducks 1        2-20

Hb sen.: Gryphons - Ducks 2        4-3

Programma zaterdag 2 juni

Hb jun.: Boosters - Ducks        11.00

Beeball: Ducks - Blue Lions        11.00

Hb pup.: Ducks - Blue Lions        13.00

Sb jun.: Blue Lions - Ducks        16.00

Programma zondag 3 juni

Sb asp.: Roef! - Ducks        10.00

Sb sen.: Ducks 1 - Stags        10.30

Hb sen.: Ducks 2 - Bullfighters        11.00

Hb sen.: Cardinals - Ducks 1        15.00

Programma maandag 4 juni

Hb pup.: Ducks - Cardinals        19.00


Luc van Eijndhoven pakt goud op 1.500 meter vrije slag

Tijdens de Zuid-Nederlandse zomerkampioenschappen zwemmen heeft Luc van Eijndhoven (16) uit Boxtel afgelopen weekeinde goud gewonnen op de 1.500 meter vrije slag. Bovendien nam hij twee zilveren en drie bronzen medailles mee naar huis. Komend weekeinde is Luc opnieuw van de partij bij het vervolg van het toernooi in zwemstadion Pieter van den Hoogenband.

In het Eindhovense 50-meterbad begon Luc ontspannen aan de titelstrijd met zwemmers uit Brabant, Zeeland en Limburg. Logisch, want in de week ervoor had hij zijn laatste examen afgelegd aan het Baanderherencollege.

De Boxtelse zwemmer, aangesloten bij het Opleiding Centrum Talenten in Oosterhout, zette op de 1.500 meter vrije slag zijn tegenstanders al snel op achterstand en won de titel met een ruime voorsprong van 33 seconden.

Zilver pakte hij met zijn team op de 4x100 meter wisselslag, waarbij Luc de vlinderslag voor zijn rekening nam. Die afstand legde de Boxtelaar nóg sneller af dan de individuele 100 meter vlinderslag eerder die dag, waarbij hij brons in de wacht sleepte. Bovendien plaatste zijn zwemploeg zich hiermee voor het nationaal jeugd- en juniorenkampioenschap dat binnenkort wordt gehouden.

Ook werd Luc in teamverband derde op de 4x200 meter vrije slag estafette, en de 200 meter wisselslag. Op de 50 en 200 meter vrije slag zette de Boxtelse zwemmer bovendien een persoonlijk record neer.

Tijdens de 200 meter rugslag lag Luc bijna constant op kop, maar door een inschattingsfout moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats.