RKSV Boxtel-speler Hayke van Heesch aan de bal.
RKSV Boxtel-speler Hayke van Heesch aan de bal. Foto: Hans Verberk

WEDSTRIJD NA 67 MINUTEN GESTAAKT VANWEGE ONWEER

Boxtel beslist duel in de eerste helft

RKSV Boxtel liet er zondag in sportpark Munsel geen gras over groeien tegen MVC uit De Mortel. Al na tien minuten stonden twee doelpunten op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. En ondanks dat Boxtel in het gehele duel volop kansen kreeg, was dit de eindstand.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd in plaats van de pupil van de week een heel jeugdteam in het zonnetje gezet. JO11-1 beleefde een leuke middag met enkele selectiespelers en trainers Frank van Oers en Ronald Boudewijn. Zo mochten de jonge voetballers meetrainen en deelnemen aan een heuse penaltybokaal.

Bij aanvang van het duel met MVC zat Boxtel meteen goed in de wedstrijd. In de derde minuut was het al raak: via Ramon de Laat en Hayke van Heesch kwam de bal bij Mike van den Biggelaar, die eenvoudig kon scoren. Het leek een kwestie van tijd voor het tweede doelpunt zou vallen en dit gebeurde in de tiende minuut via een vrije trap van Jesse van Homelen. Hij legde de bal bij de tweede paal op het hoofd van Mitchell Vogels, die op zijn beurt Rick van Hamond vond. Hij schoot de bal in het dak van het doel.

OP ROZEN

Boxtel zat op rozen na tien minuten spelen. Kort daarna werd spel stilgelegd vanwege onweer. Na de hervatting gingen de gastheren onverdroten door. In de 22e minuut moest Robin Groenendaal licht geblesseerd het veld. Daniel Mensah was zijn vervanger. De Munselploeg hield desondanks de overhand, maar toch bleef de teller op twee steken.

GESTAAKT

Na de pauze was het nog steeds Boxtel dat het spelbeeld bepaalde. MVC loerde op een kansje, maar dat vertaalde zich niet in doelpunten. In de 67e minuut werd het spel definitief gestaakt. De arbiter achtte het niet meer verantwoord om nog door te voetballen en na wederzijdse goedkeuring werd de eindstand op 2-0 bepaald.

Den Dungen - Boxtel JO8-2         vertr 09.00

FOTO ONDER: Hayke van Heesch opende in de derde minuut de score voor Boxtel. Het duel, dat slechts 67 minuten duurde, eindigde in 2-0 voor de Munselploeg. (Foto: Hans Verberk).