Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

TEAM G-FORCE DEBUTEERT BIJ OPEN BOXTELSE QUIZRONDE

Ambitieus tot de laatste quizronde...

LINDA VAN DE WIEL

De Open Boxtelse Quizronde – georganiseerd door Kiske de Leest en Marc de Laat van The Brain - beleefde zaterdag haar eerste lustrumeditie. Met 39 deelnemende teams – één ploeg had moeten afhaken – was het deelnemersveld goed bezet. Maar waarom laten 160 mensen hun hersens kraken bij onmogelijke vragen als: 'Waar vind je een ossuarium doorgaans?'. Ik dompelde me met team G-Force onder in de wereld van het quizzen om antwoord te krijgen op deze prangende vraag…

We zitten samen bij café 't Hart van Boxtel: Evelien, Gijs, Koen en ik. ,,Wie weet eigenlijk veel van welk onderwerp?", vraagt Gijs. ,,Misschien moeten we nog snel wat actualiteit bespreken." We praten even over het leed in de wereld, daarmee zit het qua kennis wel goed. Evelien is van de flora en fauna, Koen weet veel over sport, Gijs is erg goed in het herkennen van tv-tunes en ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik van de 'showbizz' ben. Goed, we hebben de meeste categorieën wel onder de knie. Dat biedt perspectief.

ZEEKOMKOMMER

Als we voor de eerste ronde naar bar Becoloth lopen, vraagt Koen zich hardop af wie er tweede gaat worden. Over een gebrek aan zelfvertrouwen hebben we niet te klagen. Dat wil zeggen, voordat we ons door de eerste ronde geworsteld hebben. Want zeg nu zelf, wie kent het antwoord op deze vraag: 'De penis van Raspoetin – de adviseur van tsaar Nicolaas II - op sterk water bleek na onderzoek toch geen penis te zijn, maar een zeedier. Welk zeedier?' We hebben geen idee. Achteraf hoor ik van Yvonne Langenhoff - met 'Het Kerkvolk' geëindigd als het beste Boxtelse team - dat zij het antwoord wist, namelijk zeekomkommer. Daarom eindigde die ploeg dus als zevende met 112 punten…

BAM!

De eerste ronde sluiten we met wat minder zelfvertrouwen af dan voor aanvang van de quiz. Van de veertig punten die we konden verdienen, komen we niet verder dan een karige achttien punten. Dat moet dus beter. Onze tweede ronde, in eetcafé De Kerk gaat jammer genoeg niet veel beter. We harken een schamele negentien punten binnen. Maar ik troost me met de woorden van medeorganisator Kiske: ,,Het meedoen aan een quiz is compleet anders dan het maken van een proefwerk. De Open Boxtelse Quizronde symboliseert dit perfect. Je gaat van kroeg tot kroeg, beantwoordt wat vragen en drinkt een biertje."

Juist, het gaat dus om het plezier. Meedoen is belangrijker dan winnen. Zoiets. Met deze wijze woorden in het achterhoofd, struinen we richting 't Hart van Boxtel voor ronde drie. Onze beste ronde van de dag, zo blijkt later. We zijn op stoom en weten liefst 23 punten binnen te slepen: bam! Evelien weet waar Tom Dumoulin 4 mei de proloog van de Giro d'Italia reed (Israël) en we gokken met succes dat Meryl Streep de actrice met de meeste Oscarnominaties is. Na deze ronde gaan onze ambities dan ook weer richting top tien. Maar na de deceptie van ronde vier waarin we kansloos blijken, hopen we op een plek in het 'linkerrijtje'. Ten onrechte, want team G-Force eindigt uiteindelijk op de 32e plaats.

Maar potjandorie: wat was het leuk en gezellig. En wat voelde het níet als het maken van een proefwerk. Evelien, Gijs, Koen en ik kijken reikhalzend uit naar de editie van 2019. Met waarschijnlijk weer onterecht hoge ambities…

Uitslag Open Boxtelse Quiz: 1. Korsakov Lite: 133 punten; 2. Tegen beter weten in: 129; 3. Verrek, dat is kaas: 124.


BUITENCONCERTEN IN LENNISHEUVEL

Fanfare Sint-Arnoldus speelt
driemaal in de openlucht

De Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus verzorgt komende weken drie optredens in de openlucht.

Donderdag 7 juni zijn de muzikanten vanaf 19.00 uur present om de deelnemers aan de Avondvierdaagse te verwelkomen in het kerkdorp. Basisschool Sint-Theresia is die dag start- en eindpunt van het Boxtelse wandelevenement. Maandag 11 juni wordt de wekelijkse repetitie niet in gemeenschapshuis Orion gehouden, maar in de wijk Het Gescheurd Hemd. Luisteraars krijgen vanaf 19.30 uur een aantal muziekstukken in diverse stijlen gepresenteerd. Indien het die dag slecht weer is, wordt de openbare repetitie een week verplaatst. Boerderijterras Jacobushof aan de Middendreef in Lennisheuvel is zondag 1 juli de plek waar vanaf 11.00 uur het seizoen muzikaal wordt afgesloten met een terrasconcert.


Avondvierdaagse

Wandelsportvereniging De Keistampers houdt van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni de Boxtelse avondvierdaagse. De 10-kilometerlopers vertrekken om 18.00 uur; de 5 kilometer start een kwartiertje later. De wandelaars vertrekken op dinsdag en vrijdag vanaf het Jacob-Roelandslyceum, op woensdag vanaf gemeenschapshuis De Walnoot en donderdag vanaf de Theresiaschool in Lennisheuvel.

Team G-Force in actie tijdens de Open Boxtelse Quiz. (Foto's: Gerard Schalkx).