TRICOLORES SPELEN RESTANT WEDSTRIJD VANAVOND UIT

Laatste duel ODC valt in het water

ODC en RKDVC speelden in de laatste competitiewedstrijd een duel waarbij er niets meer op het spel stond. Noodweer boven Boxtel zorgde ervoor dat de scheidsrechter de wedstrijd na 71 minuten moest staken. De tricolores stonden op dat moment met 2-1 voor door treffers van Stein van Brunschot en Remco Schellekens. Het restant van de wedstrijd wordt vanavond, donderdag 31 mei, om 19.30 uur uitgespeeld.

Op de laatste speeldag konden ODC en RKDVC vrijuit voetballen, maar al te hoogstaand werd het niet. In de beginfase kreeg Osman Bostanci namens de gasten uit Drunen twee goede mogelijkheden maar beide keren schoot hij naast. ODC kon daar alleen een schot van Remco Schellekens tegenoverstellen dat eindigde in de handen van de keeper.

Na tien minuten spelen begon het hard te regenen en enkele minuten later moest de scheidsrechter het spel voor de eerste keer stilleggen vanwege onweer. Na een dikke vijf minuten werd het spel weer hervat. In de 25e minuut was ODC voor het eerst echt gevaarlijk. Bart Dammers schoot de bal van ver in één keer richting Frank van der Struijk. De mee opgekomen verdediger kon de bal echter net niet goed genoeg raken.

ODC bleef echter de aanval zoeken. In de 36e minuut werd de bal diep gespeeld op Schellekens. De spits kon er net niet bij maar de doelman van RKDVC schrok daar klaarblijkelijk zo van dat hij de bal precies op de voeten van Van Brunschot plaatste. Die had vervolgens weinig moeite om het net te vinden: 1-0. Lang konden de tricolores niet van de voorsprong genieten want vijf minuten later was het alweer gelijk. Aan de linkerkant was Bostanci de ODC-verdedigers te snel af waarna hij de bal onder doelman Robbie Roelofs door in het doel prikte: 1-1. Op slag van rust had Schellekens nog een mooi geplaatst schot in huis. De bal leek de kruising in te zeilen maar keeper Dekkers voorkwam erger voor zijn ploeg.

VERWOESTEND

Na de pauze gebeurde er aanvankelijk weinig. En als er wat gebeurde, dan was Schellekens er meestal bij betrokken. In de 55e minuut kopte hij over na een voorzet van Dirk van der Struijk en twee minuten later had hij een fraaie omhaal in huis die door de doelman met de grootste moeite tot corner verwerkt kon worden. Aan de andere kant had het ook raak kunnen zijn toen verdediger Bas Verhoeven van dichtbij over het Boxtelse doel kopte.

In de 68e minuut kwam ODC voor de tweede keer op voorsprong. Bas van der Pasch zette op het middenveld een paar keer goed door en speelde de bal op Schellekens. De Boxtelse goalgetter controleerde de bal knap met de borst waarna hij verwoestend uithaalde: 2-1. Na 71 minuten spelen begon het onweer opnieuw. De arbiter dirigeerde beide teams weer naar de kant. Omdat de situatie na een kwartier nog niet was gewijzigd, werd de wedstrijd definitief stilgelegd.

ODC eindigt waarschijnlijk op de zesde plaats in een seizoen waarin er veel meer in had gezeten. Nederlagen tegen laaggeklasseerde tegenstanders zorgden ervoor dat de tricolores onnodig afzakten op de ranglijst. Na afloop werd er afscheid genomen van Willem van de Kerkhof, Bart Dammers en Bas Verkaik, jongens die zich jarenlang hebben ingezet voor ODC 1. Ook Van den Berg – die na de winsterstop samen met Eric Tromp de technisch verantwoordelijke man was - gaat ODC verlaten. Na de zomervakantie begint de ploeg vol goede moed aan een nieuw seizoen in de derde klasse.

FOTO BOVEN: ODC'er Stein van Brunschot in duel met een speler van RKDVC. (Foto: Hans Verberk).