GEFLATTEERDE NEDERLAAG TEGEN DVVC

Irene kan laatste duel niet in winst omzetten

Irene heeft de laatste wedstrijd van het seizoen niet niet winnend kunnen afsluiten. In Dongen was DVVC een maatje te groot: 6-2.

De Gemondse ploeg begon goed aan de wedstrijd en had meer balbezit en mogelijkheden dan DVVC. Het was echter toch de thuisploeg die via een counter op voorsprong kwam. Irene bleef voetballend de oplossingen zoeken en kwam via een fraaiie aanval over links op gelijke hoogte. Een voorzet van Bart Bressers werd door Bryan Hellings rustig afgerond. Lang kon de ploeg hier niet van genieten. Wederom door enkele snelle tegenaanvallen kwam DVVC tweemaal tot scoren: 3-1.

KAARSJE GAAT UIT...

In de tweede helft had Irene wat omzettingen gedaan en bleef fanatiek op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er in de 55e minuut. Door goed voorbereidend werk wist Bressers Gijs Voets aan te spelen die vanaf twintig meter de bal schitterend in de kruising schoot. Irene ging hierna met nog meer druk naar voren spelen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Dit pakte verkeerd uit want in de 60e minuut wist DVVC door een fout in de Gemondse verdediging de 4-2 te maken. Hiermee ging het kaarsje uit bij Irene. DVVC wist nog tweemaal te scoren waardoor de eindstand, enigszins geflatteerd, op 6-2 werd bepaald.

Na een goede eerste seizoenshelft werd de competitie hiermee toch in mineur afgesloten. Irene kijkt uit naar volgend seizoen waarbij de ploeg met doorstroom van spelers van J-O19 in het linkerrijtje hoopt te eindigen.

LSV verliest nipt in laatste seizoensduel

Op basis van de tweede helft zat er voor LSV mogelijk een stuntje in tegen Oisterwijk, de kampioen van de vijfde klasse. De ploeg uit Lennisheuvel delfde echter toch het onderspit en sloot de competitie af met een nederlaag: 3-2. Voor LSV 4 staat zaterdag 1 juni nog een belangrijk duels op het programma: de bekerfinale voor districtsteams. Daarnaast is de ploeg nog in de race voor het kampioenschap.

Oisterwijk stond zondag na krap een halfuur spelen op een comfortabele voorsprong van 2-0. Vervolgens deed LSV in de 54e minuut iets terug. Vijf minuten later was het echter alweer raak aan de andere kant: 3-1. Thijs Verhagen deed in de 71e minuut nog wat terug voor LSV, maar dat mocht niet meer baten. Ondanks de nederlaag heerste een opperbeste stemming bij de Lennisheuvelse voetballers. Oisterwijk wilde de competitie in stijl afsluiten en was erg fanatiek, ondanks dat het kampioenschap al eerder een feit was. Mogelijk waren er zelfs revanchegedachten, want het was LSV dat Oisterwijk eerder deze competitie de enige nederlaag toe wist te brengen. ,,We zijn erg blij met de manier waarop het seizoen verlopen is", zei coach Itienne Obispo na afloop.

De meeste teams speelden afgelopen weekeinde hun laatste duels van het seizoen, in tegenstelling tot het vierde team van LSV. De ploeg heeft nog een punt nodig voor het kampioenschap in de vijfde klasse en daarmee promotie naar de reserve vierde klasse. Het kampioensduel tegen FC Tilburg zou dinsdag plaatsvinden, maar is afgelast vanwege onweer en verplaatst naar zondag 10 juni.

Ook in de bekerwedstrijden was het vierde team succesvol. Zaterdag 2 juni reizen de voetballers af naar Reusel voor de finale van de districtsbeker. Hier is Woenselse Boys 5 om 12.00 uur de tegenstander. Zware weken voor de ploeg, temeer omdat een aantal spelers deelneemt aan de ramadan.