Afbeelding
Foto: Pål Jansen

TENTEN STAAN KLAAR VOOR 9 OPTREDENS EN RUIM 2.500 BEZOEKERS

Liduina kijkt drie dagen uit op circus

De tenten van circus Sijm zijn deze week opgezet voor zorgexpertisecentrum Liduina. Op het terrein was gisteren nog weinig activiteit, maar vandaag zijn de repetities in volle gang. Drie dagen lang zijn er voorstellingen van het circus.

Stichting Brabants Centrum ging met het idee van Kees de Wild van De Volle Bloas aan de slag en zorgde met het orkest, stichting Boxtel Vooruit, en Zorgzaam Boxtel dat het circus naar Boxtel kwam. Ruim tweeduizend mensen die zorg nodig hebben en Boxtelaren met een smalle beurs kregen een gratis kaartje voor het evenement. Zo'n zeshonderd gingen in de vrije verkoop om in de kosten tegemoet te komen: doel van de organisatoren is om op welgeteld één euro winst uit te komen. Aan de deur zijn nog een paar kaarten te koop.

Gisteren was het een rustdag voor het gros van het reizend gezelschap. Circus Sijm arriveerde maandagavond vanuit Kerkrade en zette dinsdag, ondanks het slechte weer, in mum van tijd de tenten op. De optredens die de artiesten vrijdag, zaterdag en zondag voorschotelen, zijn gericht op de doelgroepen. Brabants Centrum interviewde de clown Paolo Ernesto, die met circus Sijm regelmatig optreedt voor cliënten van zorgorganisaties, en vroeg hem waarom optreden 'voor de zorg' verschilt met reguliere voorstellingen. (Foto: Pål Jansen).

Op pagina 11: 'Een uurtje naar een andere wereld...'