Afbeelding
Foto: Rene koster

Schemering opzoeken in natuur van de Kampina

Natuurmonumenten houdt morgen, vrijdag 25 mei in natuurgebieden zogeheten 'schemertochten'. Rond de schemering, die in Nederland circa vijftig minuten duurt, worden diverse dieren actief. Hét moment voor wandelaars om de natuur te aanschouwen, vindt de organisatie.

Naast het horen van geritsel in de struiken, het zien van voorbijschietende reeën en rondkruipende egeltjes en dassen, komen deelnemers ook meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van de Kampina. De tochten voert langs de diverse mooie plekken van het natuurgebied.

OISTERWIJK

De schemertocht is gericht op volwassenen en start om 20.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Posthoornseweg in Oisterwijk. Leden van Natuurmonumenten betalen vijf euro voor deelname, voor niet-leden kost de avondrondleiding acht euro.

Aanmelden kan via de webpagina www.natuurmonumenten.nl/agenda. Meer informatie over de excursie is verkrijgbaar via telefoonnummer (013) 591 50 00.

FOTO ONDER: De schemering is volgens Natuurmonumenten een 'magisch moment' in de Kampina. Veel dieren worden rond die tijd actief. (Foto: Natuurmonumenten).