REACTIE OP VERHUIZING WELZIJNSFUNCTIES

Contour: snel om tafel met Boxtel over Ursula

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Tijdens de raadsvergadering werd vorige week bekend dat de welzijnsfuncties volgend jaar van Sint-Ursula naar het Boxtelse gemeentehuis verhuizen. Manager Wil van Hattum van ContourdeTwern, de grootste organisatie die in het voormalige klooster aan de Baroniestraat is gevestigd, geeft aan dat het laatste overleg met de gemeente Boxtel over de verhuizing eind vorig jaar heeft plaatsgevonden. ,,We hopen snel aan weer met elkaar tafel te gaan om te spreken over een programma van eisen."

Zorg, welzijn en cultuur moeten dichter bij de bewoners gebracht worden, vindt het gemeentebestuur. Het is de reden om de functies loket, informatieverstrekking en doorverwijzing te huisvesten in het gemeentehuis. Spreekuren worden gehouden in gemeenschapshuizen. Van Hattum geeft aan dat ContourdeTwern voorstander is van 'een gebiedsgerichte aanpak'. ,,Het is een van de speerpunten die wij voor de toekomst hebben. Als je in de buurt zit, heb je signalen immers sneller in beeld." De welzijnsorganisatie presenteert komende week het jaarverslag; een uitgebreid interview met Van Hattum verschijnt in Brabants Centrum van donderdag 31 mei.

REKENKAMERCOMMISSIE

De gemeenteraad besprak vorige week een onderzoek dat de lokale rekenkamercommissie uitvoerde naar de privatisering van welzijns- en sportaccommodaties. Daarin staat te lezen dat de leegkomende ruimten die welzijnsorganisaties straks achterlaten in Sint-Ursula verbouwd tot appartementen. Woonstichting Sint-Joseph, mede-eigenaar van monumentale pand, vindt het nog te vroeg om te reageren. ,,We moeten hierover eerst nog in gesprek met de gemeente", stelt een woordvoerster.


Bijeenkomsten over vertraging project Gildenhof

Vanwege de vertraging van de renovatie van de woningen aan en rond de Gildenhof in Boxtel, houdt Sint-Joseph twee informatiebijeenkomsten. Medewerkers van de woonstichting zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden.

De eerste avond is donderdag 31 mei in restaurant Molenwijk. Van 19.00 tot 20.30 uur zijn bewoners van de Gildenhof, Sint-Jorisstraat en de Selissenwal van huisnummers 2 tot 18 en 5 tot 17 welkom.

Bewoners van de nummers 20 tot 40 van Selissenwal, Sint-Barbarastraat, Sint-Catharinastraat, Sint-Sebastiaanstraat en de Vaandelstraat krijgen een uitnodiging voor een bijeenkomst in juni. Hiervoor moet de datum nog vastgesteld worden. Eind juni verwacht Sint-Joseph meer duidelijkheid over de nieuwe aannemer.

Lennisheuvel smult van lekkers in natuurpark

Lekker Lennisheuvel krijgt ook dit jaar een vervolg. Het culinaire evenement strijkt op zondag 27 mei voor de derde keer neer in natuurpark Boscheind. Met het vertrouwde concept én een aantal nieuwe deelnemers.

Onder meer de Wijndiva's, brasserie Onder Ons, restaurant N9NE, maar ook In2Sushi en streekeierenproducent Lekkern'ei zullen de bezoekers verwennen met hun specialiteiten.

Lekker Lennisheuvel wordt opnieuw georganiseerd door theetuin 't Bakhuys en Bij d'Ingens. Naast alle proefhapjes en -drankjes van de deelnemers, die vanaf één euro verkrijgbaar zijn, krijgen bezoekers ook andere streekproducten aangeboden. Lekker Lennisheuvel wordt gehouden tussen 12.00 en 16.00 uur. De toegang tot het evenement is gratis.