Afbeelding
Foto:

INITIATIEF VAN START IN DE ROTS

Ontmoetingen stimuleren met 'Dagje thuis in Oost'

Wijkbewoners zijn iedere dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur welkom in gemeenschapshuis De Rots om elkaar te ontmoeten en samen bezig te zijn. 'Dagje thuis in Boxtel-Oost' is een initiatief van alle in de gemeente Boxtel samenwerkende organisaties op het gebied van zorg en welzijn.

,,Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Je eigen zaken regelen is immers een groot goed. Maar als je ouder wordt, is het niet altijd even makkelijk om onder te mensen te blijven", zegt sociaal werker Ineke de Rooij van ContourdeTwern namens de betrokken organisaties. 'Dagje thuis is een Boxtel-Oost' is een initiatief van ContourdeTwern, Cello, Stichting Wijkorgaan Boxtel Oost, KBO kring Boxtel-Liempde, Vivent, Zorggroep Elde en gemeente Boxtel.

Gemeenschapshuis De Rots is te vinden aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel. Het initiatief is onder meer bedoeld voor mensen die minder mobiel of vergeetachtig zijn en die graag anderen ontmoeten. De Rooij: ,,Er kan en mag van alles. Van samen bewegen en puzzelen tot films kijken en timmeren. Maar vooral: er moet niets. Samen met de bezoekers stellen we iedere week het programma samen. Zo wordt hun dag zinvol en gezellig ingevuld. Elkaar ontmoeten en samen bezig zijn, daar gaat het om." Het initiatief in De Rots wordt begeleid door enthousiaste en deskundige vrijwilligers en een beroepskracht. ,,Een geruststellende gedachte voor een eventuele partner of mantelzorger, die dan ook wat tijd voor zichzelf heeft", aldus De Rooij.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Ineke de Rooij via telefoonnummer 06-51 08 83 85 en e-mail inekederooij@contourdetwern.nl.


WOONBOERDERIJ OP HAL BRANDT AF

Onweersbui laat sporen na in Boxtel en Esch

Vanaf rijksweg A2 was het dinsdagavond duidelijk te zien: de brand die een boerderij in de buurtschap Hal in Esch volledig in de as legde. De woning werd getroffen door blikseminslag.

Brandweerploegen uit Boxtel, Vught en 's-Hertogenbosch kwamen aan het eind van de middag ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. Enkele uren later werd het sein brand meester gegeven. Er vielen geen gewonden. Op het moment dat de brand ontstond, was er een persoon aanwezig in de woning. Die kon het huis tijdig verlaten. De boerderij was niet meer te redden. In de nacht van dinsdag op woensdag werd de hoofdleiding afgesloten; daardoor zaten zeventien huishoudens in de buurt van de afgebrande boerderij tijdelijk zonder gas.

De forse rookpluimen waren vanaf rijksweg A2 zichtbaar. Weggebruikers moesten vanwege de rook uit voorzorg hun snelheid minderen. Dat zorgde voor lange files tussen Eindhoven en 's-Hertogenbosch. De Boxtelseweg vanuit Vught en Boxtel werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

BROWNIES & DOWNIES

Brownies & Downies aan de Croonpassage meldde gisterochtend via Facebook dat ze tot nader order gesloten is vanwege waterschade. Mensen die een reservering bij de lunchroom hebben staan, worden verzocht contact op te nemen met Brownies & Downies. Verder bleef de onweer- en waterschade in de gemeente Boxtel beperkt. (Foto: Sander van Gils).


Gewonden na
explosie barbecue
aan de Ridder

Twee bewoners van een woning aan de Ridder in Boxtel zijn zaterdag gewond geraakt door een exploderende barbecue. Dit zou zijn veroorzaakt door het bijvullen van de brandgel. Een man raakte ernstig gewond, de ander had alleen wat lichte verwondingen. Een derde persoon aanwezig, maar die kampte vooral met ademhalingsproblemen.

Hulpdiensten kwamen massaal op de melding af. Zo werd een traumahelikopter opgeroepen, stonden er meerdere ambulances en was zowel de brandweer als de politie aanwezig.

Het zwaarst gewonde slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht onder begeleiding van de aanwezige trauma-arts. De andere gewonden konden ter plaatse behandeld worden door de hulpdiensten.

OP AFSTAND

Het ongeluk trok veel bekijks van buurtbewoners die zich verzamelden op de hoek van de Van Beekstraat en de Ridder. Zij werden door de politie op afstand gehouden.

Inspectie positief over De Spelelier

Basisschool De Spelelier ontving dinsdag het predicaat 'goed' van de onderwijsinspectie. Volgens de beoordelaars is de basiskwaliteit in orde, voldoet de school aan de wettelijke eisen én realiseert zij bovendien op overtuigende wijze haar ambities.

De inspecteurs bezochten verschillende klassen, observeerden diverse lessen, geobserveerd en spraken met leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 en hun ouders. Voorafgaand aan het bezoek kreeg de onderwijsinspectie al verschillende documenten toegestuurd. Directeur Liesbeth Prinsen is blij met de beoordeling: ,,Een compliment én waardering voor de school en vooral voor alle teamleden die zich iedere dag enorm inzetten." Over enkele weken wordt het officiële rapport op de website van De Spelelier gepubliceerd.


Fondsenwerving

In streekhuis Het Groene Woud (Keefheuvel 1a te Liempde) vindt dinsdag 29 mei van 19.00 tot 21.00 uur de Maatwerk Fondsenavond plaats. Deelnemers krijgen advies over het vergaren van financiële ondersteuning voor projecten. Meedoen kost vijftig euro, aanmelden kan via e-mail: streekhuis@hetgroenewoud.com.