Afbeelding
Foto:

What's Up, Lilith & Norea?

Om kinderen vaker buiten te laten spelen, hebben de Sint-Petrus- en Angelaschool samen met kinderdagverblijven Klein, Kindertuin en Speelland een speeltuinkaart ontwikkeld. Daarop staan acht plekken in het centrum van Boxtel waar de jeugd zich kan uitleven op glijbanen, klimrekken, schommels en nog veel meer. De zusjes Lilith (5) en Norea (3) willen ze allemaal ontdekken...

Ondanks dat het wat druppelt, zijn jullie hier fijn aan het spelen. Geeft het niet dat je nat wordt? Lilith: ,,Ben je mal. Het regent helemaal niet hard. En dit is een van de leukste speeltuinen die ik ken. Ik ben hier vaak te vinden. Samen met mijn zusje en mijn knuffel. Weet je hoe die heet? Lammetje Mia." ,,Ik heb een regenmuts op én rubberlaarsjes aan. Dus is het helemaal niet erg dat er wat druppels vallen", grinnikt Norea. Haar knuffeldier heeft ze niet meegenomen. ,,Potige Aap heet-ie, maar die geeft niets om een speeltuin..."

In welke speeltuin zijn jullie nu? Lilith wijst op een A4-tje met daarop acht fotootjes. ,,Kijk, dit is de speeltuin vlakbij ons huis. Duinendaal heet het hier." Norea wijst ook naar een andere foto. ,,Daar gaan we ook vaak naartoe."

De vinger van Norea tipt een foto van kasteel Stapelen aan. Maar daar is toch helemaal geen speeltuin in de buurt? ,,Nee, maar wel een heel leuk doolhof", verduidelijkt Lilith. ,,We komen er heel graag. Ook omdat Sinterklaas er altijd logeert als hij in Nederland is. Nee, nu is hij er niet. Nu is-ie in Spanje."

Ben je niet bang dat je uit het klimrek valt, Lilith? ,,Nee hoor. Kijk eens hoe groot ik al ben! En als ik erg hoog klim, houdt mama me altijd vast. Tijdens de gymles op school leer ik ook heel goed klimmen. Op deze wiebelbrug durf ik ook gerust. Het is helemaal niet eng."

Op welke school zitten jullie dan? ,,Ik zit in groep 2A van de Sint-Petrusschool, bij juf Neeltje en juf Karin", vertelt Lilith. Moeder Anja, die haar twee dochters vergezelt, vult aan dat Norea kinderdagverblijf Klein aan de Ons Doelstraat bezoekt. De kleinste knikt wijs: ,,Ja, en daar is ook een speeltuin in de buurt. Mét een enorm schip waar je op kunt klimmen. Maar daar zijn we nog niet geweest. Gaan we daar in het weekend naartoe, mam?" (Foto: Henk van Weert).