Afbeelding
Foto:

METROPOLE EN BIG BAND ON THE BEACH

Gildenbondsharmonie
in het teken van swing

De Gildenbondsharmonie organiseert in het weekend van 23 en 24 juni liefst twee muzikale evenementen in het kader van het 110-jarig bestaan. Het harmonieorkest en de Big Band Boxtel vormen zaterdag 23 juni samen het Gildenbonds Metropole-orkest en treden op in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Een dag later vindt het zomerse evenement Big Band on the Beach plaats in recreatiepark De Langspier.

Samen met Metropole-saxofonist Leo Janssen brengt de Gildenbonds op 23 juni vanaf 20.00 uur vier arrangementen van het Metropole Adventure Project ten gehore. Daarnaast wordt Janssen begeleid als solist. Voor het gezamenlijke optreden in de Tijberzaal wordt het orkest ook opengesteld voor gastmuzikanten. Wie op B-niveau speelt en naast de middag en de avond van 23 juni ook enkele repetities op woensdag of donderdag kan bijwonen, kan zich aanmelden via de website www.gildenbonds.nl. Naast het Metropole-blok vertolken Big Band Boxtel en de harmonie ook eigen repertoire. Kaarten voor het evenement kosten 10 euro en zijn te bestellen bij leden van de Gildenbonds, bij Sjiekkado aan de Breukelsestraat of via e-mail info@gildenbonds.nl

Zondag 24 juni verzorgen de Big Band Boxtel onder leiding van Mari van Gils, de Stripe Big Band onder leiding van Simon Bruul en Big Band Five Six O' Seven onder leiding van Rob van den Hoven aan De Langspier in Boxtel een swingende middag die wordt afgesloten met een barbecue met muziek van deejay John. Vanwege het jubileum van de Gildenbondsharmonie krijgt Big Band on the Beach een extra dimensie. Via de stichting Met Je Hart worden vijftig gasten uitgenodigd voor een geheel verzorgd strandfeestje.

Iedereen is welkom; aanmelden voor de muzikale middag is niet nodig. Mensen die willen deelnemen aan de barbecue dienen zich vóór 17 juni op te geven via eerdergenoemde website. De kosten daarvoor bedragen 10 euro.

FOTO LINKS: Met saxofonist Leo Janssen brengen het harmonieorkest en de Big Band Boxtel zaterdag 23 juni vier arrangementen van het Metropole Adventure Project ten gehore. (Foto: Gildenbondsharmonie).

Boxtel

Smartlappenavond

In grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 in Boxtel klinkt maandag 28 mei het repertoire van smartlappen en zeemansliedjes. Het Dükerskoor nodigt het publiek uit om mee te zingen en deelt daarvoor de tekstbundels rond. De meezingavond begint om 20.00 uur, een uur voor aanvang gaat de zaal open. De toegang tot de activiteit is voor iedereen gratis.