Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PODIUM BOXTEL TRAPT JUBILEUMSEIZOEN AF

Een theaterseizoen vol verrassingen

MARIËLLE WIJFFELAARS

Verschillende artiesten die komend theaterseizoen optreden in Podium Boxtel prikkelden en verleidden gisteravond tijdens een preview het publiek om kaarten aan te schaffen. Hoewel de bezoekers een meerdere voorproefjes kregen voorgeschoteld, blijven de uiteindelijke voorstellingen voor hen toch een verrassing...

Podium Boxtel bestaat dit seizoen twaalf en een half jaar en dat vraagt natuurlijk om een goedgevulde theateragenda. Met de preview werd het volledige programma knallend gelanceerd. De groep Herman in een bakje geitenkwark imponeerde met indrukwekkende muziek. Niet met instrumenten of andere apparaten, de vier spelers gebruiken hiervoor uitsluitend hun eigen stemmen. Zelfs een keihard housenummer wisten de heren te produceren met enkel hun stembanden.

Wie daarmee denkt te weten wat hij op 15 maart 2019 kan verwachten, komt echter bedrogen uit. ,,Wat we vanavond doen, zit niet in de voorstelling", legde het viertal uit. Maar wat kunnen mensen dan wél verwachten? Dat is volgens Herman in een bakje geitenkwark lastig uit te leggen: ,,Alleen wij vieren en verder niks, behalve dan wat licht. Het is vooral geschikt voor mensen die houden van muziek, beweging en grappige dingen." Grappig is daarbij een understatement, de formatie ontlokte van begin tot eind een bulderend gelach en enthousiast applaus.

IMPROVISATIE

Liefhebbers van cabaret kwamen ook aan hun trekken tijdens de preview van Pieter Jouke. Vol overgave vertelde de bekende cabaretier over zijn geboortestad Delft, zijn lieftallige echtgenote én zijn bezoekjes aan de logopedist. Jouke wist zelfs de aloude mop 'Hoe lang is een Chinees' om te toveren tot een verrassende grap.

Een improvisatie-act bedenken rond de woorden buurtbemiddelaar, zwevende lamp, dinosaurus en bevalling. De drie leden van Beperkt Houdbaar slaagden erin een hilarische preview neer te zetten met input vanuit het publiek. Daardoor is elke voorstelling ook voor de drie mannen weer anders. ,,U weet dus niet wat te verwachten tijdens onze show in Podium Boxtel", aldus het trio.

Boxtel staat een veelbelovend theaterseizoen te wachten. Voorzitter Paul van Alphen van het theaterbestuur glom van trots: ,,De échte start van ons theaterseizoen hebben we eigenlijk vrijdag al gehad", zei Van Alphen lachend. ,,Dat Guus Meeuwis uitgerekend in Podium Boxtel zijn nieuwe cd presenteerde, kwam ons natuurlijk heel mooi uit. We zijn dus niet te klein voor grote landelijke artiesten."

Trots is Van Alphen ook op diverse vernieuwingen die de afgelopen jaren in de Boxtelse theaterzaal werden gerealiseerd: andere stoelen, een klimaatsysteem én - recent - een betere geluidsinstallatie: ,,En het programma is ook dit jaar weer verrassend en extra bijzonder." Wethouder Herman van Wanrooij voegde daar nog iets aan toe: ,,Vooral het publiek moet een applaus krijgen. Dankzij de vele bezoekers kan ons Podium Boxtel zoveel mooie dingen doen." Diezelfde wethouder werd door de groep Herman in een bakje gGeitenkwark nog wel even aangesproken.Tja, als je dezelfde naam draagt als een cabaretgezelschap, dan weet je vooraf al dat je de pineut bent...

Op pagina 3: 'Podium Boxtel viert feest met bezoekers'.

FOTO BOVEN: Herman in een bakje geitenkwark staat op 15 maart in Podium Boxtel. De groep gaf gisteravond al een voorproefje tijdens de Preview van het jubilerende theater. (Foto: Peter de Koning).