Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

Prinses Amaliaschool vijfde tijdens finale verkeersquiz

'Waar moet reflector op de fiets zitten?'

Ze beleefden een spannende ochtend, dertig leerlingen van groep 7/8 van de Prinses Amaliaschool uit Boxtel. Samen met vier andere scholen uit de omgeving 's-Hertogenbosch namen ze gisteren deel aan de regionale finale van de verkeersquiz in theater De Lievekamp in Oss. En hoewel ze laatste werden, keerden ze trots huiswaarts.

LINDA VAN DE WIEL

Iris van Alphen (12), Merlina Singh (11) en Lienke Lemmens (11) tonen fier hun medaille. ,,Het was heel spannend. In het begin ging het supergoed en stonden we op de tweede plek", vertelt Iris. ,,Maar na de pauze maakten we een vrije val. We hadden een aantal vragen fout waarop we eigenlijk het antwoord gewoon wisten. Uiteindelijk eindigden we op de vijfde plek." Merlina: ,,We hebben de jokers wel bij de goede vragen ingezet. Voor de antwoorden op die vragen kregen we dubbele punten."

De regionale verkeersquiz wordt georganiseerd door het BrabantsVerkeersveiligheidsLabel (BVL) om kennis van verkeersregels op een leuke manier te delen. Via een online verkeersquiz die gewoon in de klas kon worden ingevuld, konden scholen meedingen naar een plaats in de regionale finale. De fanatieke leerlingen van de Prinses Amaliaschool verdienden een plek in deze finale door twintig verkeersvragen te beantwoorden. Juf Michelle Hal-Wingens licht toe: ,,Het waren meerkeuzevragen waarbij de kinderen hun eigen antwoord mochten kiezen. De keuze die de meeste kinderen gaven, was het antwoord dat ik aanklikte."
De dertig leerlingen bleken achttien van de twintig vragen goed te hebben. ,,Hiermee verdienden we een plek in de regionale finale, samen met vier andere scholen", stelt Hal-Wingens.

GUPPY'S

De vragen die het dertigtal moest beantwoorden, waren moeilijk. ,,We kregen vragen over verschillende voorrangssituaties en verkeersborden", aldus Lienke. ,,Maar de moeilijkste vraag was die over de reflectoren van je fiets. Wie weet nu waar die verplicht moeten zitten? Onder andere op de trappers dus. Bijna iedereen had die vraag fout. Wij ook."
Het leukste van de ochtend vond het drietal de prijsuitreiking. Merlina: ,,We hadden trouwens wel verwacht hoger te eindigen." Iris vult aan: ,,Maar de winnaars waren van die schattige 'guppy's' uit groep 7. We gunden hen de winst wel." Lienke: ,,En we hebben toch een medaille gekregen…"

FOTO BOVEN: Van links naar rechts: Merlina Singh, Iris van Alphen en Lienke Lemmens. Zij namen, samen met de rest van hun klas, deel aan de regiofinale van de verkeersquiz. (Foto: Linda van de Wiel).


Ducktownband straalt
op Limburgse terrassen

The Ducktownband uit Boxtel heeft in het zonovergoten pinksterweekeinde voor het nodige muzikaal vertier gezorgd in Zuid-Limburg. In Valkenburg, Gulpen én op de Sint-Pietersberg bij Maastricht trokken de muzikanten alles uit de kast om het publiek te vermaken.

Na een warming-up op zaterdag in Valkenburg, togen de Boxtelaren op Eerste Pinksterdag naar Chalet Bergrust in de Limburgse provinciehoofdstad. Op een groots terras met wijde uitkijk over de stad werd enthousiast gemusiceerd, hetgeen door de vele terrasbezoekers werd gewaardeerd.

Ook in het mooie dorpje Gulpen trakteerde het blaasorkest op Tweede Pinksterdag het uitgaanspubliek dat zich prima vermaakte op de zonnige terrassen.

VISITEKAARTJE

,,We kijken voldaan terug op een muzikaal weekend, waarbij we zeer zeker ons visitekaartje hebben afgegeven. De eerste contacten voor de komende tijd zijn al gelegd. Waarbij de naam van een groot bekend Maastrichts evenement is genoemd. Maar ik zeg nog niet welk", aldus orkestleider Fränklin Kelders. Lachend: ,,En tijdens de hotelovernachtingen hebben we nog het nodige aan teambuilding kunnen doen."

FOTO BOVEN: The Ducktownband in actie tijdens de driedaags verblijf in Zuid-Limburg. Het orkest speelde onder op de Sint-Pietersberg. (Foto: The Ducktownband).

Kort Nieuws

Alzheimer Café

In restaurant-zaal De Nachtegaal aan de Boxtelseweg 15 in Schijndel wordt maandag 28 mei weer een avond van Alzheimer Café Regio 't Groene Woud gehouden. Het thema is: seksualiteit en intimiteit. Seksuoloog en psycholoog I. van Kempen gaat als gastspreker in op seksuele veranderingen bij dementie en de invloed hiervan op de relatie. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur en de toegang is gratis.

Afbeelding