Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Hilarische voorstellingen op Molenwijkschool

Oudertoneel: vooral lekker improviseren

LINDA VAN DE WIEL

Een wilg vormde dinsdag het middelpunt van het jaarlijkse oudertoneel in de Boxtelse Molenwijkschool. Samen met een spar vol kerstversiering, vier kabouters, een houthakker, een parachutist, een circusartiest, een jongleur én een verteller zorgde de - best wel saaie - boom voor een tweetal hilarische voorstellingen voor leerlingen, docenten en andere liefhebbers.

De reden dat juist de boom centraal stond, werd meteen duidelijk. ,,Een van de spelers van vanavond gaf aan het begin van het schooljaar aan best mee te willen doen aan de opvoeringen, maar dan wel als boom", aldus de verteller. Deze boodschap werd meteen opgepakt. Daarmee kwam het verhaal van de saaie treurwilg die niet gekapt wil worden, tot leven.

Oud-leerlinge Tika Vermeulen kwam samen met haar moeder Chantal op de voorstelling af. ,,Het oudertoneel is elk jaar zo ontzettend leuk. We wilden hier absoluut bij zijn", lachte ze. Het stuk, geschreven door Trudy van Rooij, omvatte dan ook een leuk plot. Maar het was vooral het grotendeels geïmproviseerde toneelspel van de tien ouders dat voor de nodige lachsalvo's zorgde.

Mariëlle Geelen, die een van de vier kabouters speelde, gaf na afloop van de voorstellingen toe dat er één proefopvoering voorafgaand aan de optredens was geweest. ,,Nou ja, een halve repetitie, we hadden geen tijd voor een hele. Er zijn op het laatst nog enkele wijzigingen doorgevoerd waarvan blijkbaar niet iedereen op de hoogte was. En een paar grapjes voor de grote mensen..."

GEKKE DINGEN

Voor Verel van Duren, die letterlijk schitterde als parttime kerstboom, had het oudertoneel een bijzonder tintje. ,,Het is mijn laatste keer. Mijn jongste gaat naar de middelbare school. Ja, ik vind dat jammer, maar komt zeker weer wat nieuws op mijn pad. Ik houd van gekke dingen." Tika is duidelijk ook verzot op gekke dingen. ,,Het was weer geweldig", vertelde ze. ,,Dat is het elk jaar." Moeder Chantal vulde aan: ,,En lekker ongeorganiseerd. Ik houd ervan…"

FOTO ONDER: Als het einde van het schooljaar nadert, voeren de ouders van de Molenwijkschool telkens een zelfgeschreven toneelspel op. De talrijke improvisaties zorgen steevast voor dolle pret. (Foto: Peter de Koning).