Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELSE THEATERZAAL PRESENTEERT VEELZIJDIG PROGRAMMA

Podium Boxtel viert feest met bezoekers

Met de preview werd gisteravond een feestelijk voorproefje gegeven op het jubileumseizoen van Podium Boxtel aan de Burgakker. De theaterzaal heeft opnieuw gekozen voor een gevarieerd programma met muziek, films, cabaret, kindertheater en theatercolleges.

Het 12,5 jarig bestaan van de theaterzaal loopt als een rode draad door het nieuwe seizoen. Vier opvoeringen zijn aangemerkt als jubileumvoorstelling. Dat houdt in dat Podium Boxtel zorgt voor een extraatje. Zo kunnen mensen tijdens het optreden van Gerard van Maasakkers (donderdag 15 november) en de cabaretshow van Jeroens Can (donderdag 10 januari) genieten van twee gratis consumpties. Bij de voorstelling Buurman en buurvrouw vieren Sinterklaas (zaterdag 24 november) geldt een speciaal tarief van 6,25 euro voor de kinderen. Bovendien ligt er een cadeautje klaar voor de jonge bezoekers.

Naast de rolprenten die FilmPodiumScopia komend seizoen in Podium Boxtel en het Muziekhuis aan de Passage Riche organiseert, wordt er van vrijdag 15 tot en met zondag 17 februari een heus filmfestival in Boxtel gehouden. Mensen kunnen in dat weekend vijf films bekijken: Hitchcock, Trumbo, My week with Marilyn, Saving Mr. Banks en Cinema Paradiso. Vanwege het koperen jubileum is een speciale passe-partout voor het filmfestival verkrijgbaar.

Het lijkt in Podium Boxtel ook het seizoen van de terugkeer te worden. Bekende namen die in de afgelopen jaren al hun opwachting maakten in de theaterzaal, treden opnieuw op. Dat geldt in ieder geval voor troubadour Gerard van Maasakkers, taalkenner Wim Daniels (vrijdag 19 oktober) en Joris Linssen & Caramba (donderdag 28 maart).

Cabaret drukt opnieuw een groot stempel op het programma. Dat bleek gisteravond tijdens de Preview al, toen Herman in een bakje geitenkwark, Pieter Joukje en Beperkt Houdbaar hun opwachting maakten en een korte show weggaven. Van het duo Arie & Silvester (woensdag 7 november) en Javier Guzman (vrijdag 19 april) tot Yora Rienstra (vrijdag 30 november) en Jeroens Clan (donderdag 10 januari): er is in Podium genoeg plek ingeruimd voor de lach...

LOKAAL TALENT

De aftrap van het nieuwe theaterseizoen vindt plaats op zaterdag 15 september. Dan vindt de Uitmarkt plaats, waar lokale cultuurmakers en creatieve ondernemers tonen wat ze voor het komende cultuurseizoen in Boxtel in petto hebben. Lokaal talent is sowieso weer goed vertegenwoordigd in Podium. De uit Boxtel afkomstige zangeres Joia Rath (zaterdag 29 september) en gitarist Harry Hendriks (zaterdag 18 mei) treden opnieuw op in hun 'thuisbasis'. Fenne van Wuijtswinkel, bekend van de productie Jesus Christ in Concert, bracht onlangs tijdens het Boxtelse festival Boer zoekt Band een ode aan de overleden zangeres Eva Cassidy. Wie er geen genoeg van kon krijgen of juist nieuwsgierig is naar deze performance, doet er goed aan zaterdag 2 februari in zijn agenda te noteren. Die avond staat Van Wuijtswinkel in Podium Boxtel met een uitgebreider optreden. Lokaal talent zal ook te zien zijn tijdens de vierde editie van Vrienden van Boxtel Live, dat Lionsclub Dommel en Aa op zaterdag 10 november organiseert voor het goede doel.

Net als voorgaande jaren krijgen ook theatercolleges een prominente plek in Podium Boxtel. Waar vorig seizoen de PSV-iconen Berry van Aerle en Huub Stevens, voormalig wielerprof Michael Boogerd en 'tattoo-artiest' Henk Schiffmacher hun verhalen uit de doeken deden, is het nu de beurt aan voormalig voetballer en analist Youri Mulder (donderdag 22 november) en Nederlands bekende hockeycoach Marc Lammers (donderdag 11 april).

Het volledige programma is te vinden op de website www.podiumboxtel.nl. De kaartverkoop is gisteravond tijdens de Preview van start gegaan. Tickets voor alle voorstellingen zijn online te bestellen en verkrijgbaar bij de verkooppunten in Boxtel: Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof), Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij Bewust Beter (Nieuwstraat).

FOTO BOVEN: In Podium Boxtel werd gisteravond het theaterprogramma voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De eerste tickets voor voorstellingen werden na afloop al gekocht... (Foto: Peter de Koning).


MOTIE D66 BLIJKT ONHAALBAAR VOLGENS B. EN W. VAN BOXTEL

Geen gescheiden inzameling doppen

HENK VAN WEERT

De in februari 2017 unaniem door de Boxtelse gemeenteraad aangenomen motie van D66 om een inzamelpunt voor plastic doppen van petflessen en drinkkartons in te richten, wordt niet uitgevoerd door het college van B. en W. Dat meldde wethouder Herman van Wanrooij (Openbare Werken) vorige week. Nog verder scheiden van afval, is volgens hem onhaalbaar.

D66-raadslid Sohib Hussain vroeg de wethouder aan het begin van de raadsvergadering naar de stand van zaken omtrent de motie van zijn partij. ,,In het gemeentehuis worden weliswaar doppen ingezameld. Maar waarom is er nog geen centraal inzamelpunt voor inwoners", wilde Hussain weten. Ook vroeg hij zich af of de gemeente hierover inmiddels overleg heeft gehad met ondernemers of locaties in gedachten heeft.

REINIGEN

,,Ik heb slecht nieuws voor u", antwoordde de wethouder. ,,Ambtelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat we aan het einde van onze mogelijkheden zijn op het gebied van het gescheiden inzamelen van afval."

Navraag bij plaatselijke supermarktondernemers leerde volgens Van Wanrooij dat alleen Albert Heijn bereid was om een inzamelingspunt in te richten. Het probleem vormt het reinigen; alleen schone doppen leveren extra geld op.

Doppen van petflessen en drinkkartons, maar ook van bijvoorbeeld potten pindakaas leveren meer op dan ander plastic. Diverse goede doelen zamelen deze doppen daarom in als extra inkomstenbron.


Waterschapscursus

Waterschap De Dommel begint dinsdag 12 juni met vier cursusbijeenkomsten: 'Actief voor het waterschap'. Tijdens de lessen wordt uitgelegd hoe dit overheidsorgaan in elkaar zit en bestuurd wordt. Deelname aan de cursus is gratis. De reeks bijeenkomsten eindigt woensdag 4 juli met een excursie naar een vergadering van het algemeen bestuur. Meedoen kan door aan te melden via e-mail: verkiezingen@dommel.nl.

Roeland Heesbeen en Fenne van Wuijtswinkel brengen op 2 februari een ode aan de overleden zangeres Eva Cassidy. (Foto: Podium Boxtel).