Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

CONCERT 110 JAAR BOXTEL'S HARMONIE

Caribbean Fiësta JRL: opzwepende salsamuziek

Boxtel's Harmonie bestaat 110 jaar en die mijlpaal is voor twee onderdelen van de muziekvereniging aanleiding voor een bijzondere samenwerking. Het slagwerkensemble en De Aggemarvanhuisaf Band schotelen in de aula van het Jacob-Roelandslyceum zaterdag 16 juni een opzwepende sambashow voor: Caribbean Fiësta. De kaartverkoop is onlangs gestart.

Tien jaar geleden, bij het eeuwfeest van de harmonie, traden de slagwerkers en de amusementsband voor het eerst samen op. Net als toen zijn muziekstukken die De Aggemarvanhuisaf Band op de lessenaar heeft, voorzien van speciale percussiearrangementen. Hierdoor groeien de twee orkesten, aangevuld met een combo, uit tot één grote salsaband.

ARRANGEMENTEN

'Treasure' van Bruno Mars, maar ook de uit 2004 daterende zomerhit 'La Camisa Negra' van Juane. En natuurlijk diverse hits van de Amerikaanse zangeres Gloria Estefan, waarvan momenteel de musical On Your Feet! is te zien in het Utrechts Beatrix Theater. Het komt allemaal voorbij tijdens Caribbean Fiësta, vertelt Sjef van Weert. De muzikaal leider én trombonist van De Aggemarvanhuisaf Band is gecharmeerd van de percussie-uitbreiding van zijn standaard-bezetting. ,,We spelen in totaal met ruim dertig muzikanten. Het wordt één kolkende sambashow." Instructeur Mark Koning van het slagwerkensemble heeft speciale percussie-arrangementen geschreven en leidt zijn orkest ook in enkele muziekstukken die zonder blazers ten gehore worden gebracht.

NIENKE VAN HOREN

,,En daar blijft het niet bij", glundert Sjefs echtgenote Ans, die altsaxofoon speelt. ,,We hebben Nienke van Horen gecontracteerd als zangeres. Vorig jaar schitterde zij nog als soliste tijdens een filmconcert van onze harmonie. Nu leeft ze zich uit met salsamuziek van Gloria Estefan en de Miami Sound Machine. Bovendien zorgen Femke-Sue van Bragt en Joey Verhoeven voor een spetterende dansshow. Dat is hen wel toevertrouwd. Vorige week stond het Boxtelse koppel nog in finale van het Nederlands kampioenschap latin dansen." Deejay Don Verbunt tekent voor een spetterende afterparty.

Caribbean Fiësta is een avondvullend programma dat zaterdag 16 juni om 20.30 uur begint. Kaartjes kosten tien euro per persoon en zijn te koop in telefoonwinkel Ring & Go aan de Rechterstraat en bij de leden van het slagwerkensemble van Boxtel's Harmonie en De Aggemarvanhuisaf Band.

FOTO ONDER: Zangeres Nienke van Horen kruipt in de huid van Gloria Estefan tijdens de muziekshow Caribbean Fiësta. Ze wordt begeleid door De Aggemarvanhuisaf Band en het slagwerkensemble van Boxtel's Harmonie. (Foto: Hans van Doorn, 2017).