Leerlingen van de Sint-Lambertusschool in Gemonde lieten dinsdag zien wat er allemaal mogelijk was op de vernieuwde speelplaats. (Foto: Annelieke van der Linden).
Leerlingen van de Sint-Lambertusschool in Gemonde lieten dinsdag zien wat er allemaal mogelijk was op de vernieuwde speelplaats. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

GEMONDSE JEUGD KAN NAAR HARTENLUST SPELEN OP VERNIEUWDE PLEK

Lambertusschool heeft 'droomplein'

Lekker spelen, elke dag

In de zandbak aan de slag

Speel met hem en speel met haar

Spelen - met elkaar

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

De Sint-Lambertusschool Gemonde wilde graag een nieuw schoolplein voor de onderbouwleerlingen. Er was echter geen budget beschikbaar. Tóch is de speelplaats in anderhalf jaar tijd volledig vernieuwd, onder meer dankzij giften en hulp van vrijwilligers.

Een grote zandbak met een betonnen rand; zo was het speelplein voor de onderbouw het beste te omschrijven, stelt directeur Linsey van Gansewinkel van de Gemonse basisschool. ,,We wilden graag iets anders." En iets anders, dat is het geworden. Van speeltoestellen van robuust hout die in het zand staan tot een klimwand inclusief muurschildering en van een grote schommel tot een kleurige hinkelbaan: het schoolplein heeft een fikse opknapbeurt gekregen, onder meer door giften van organisaties als Gimmese Klets, de opbrengsten van activiteiten die de school organiseerde én de vele uurtjes die ouders, leerkrachten en lokale bedrijven in het project stopten. Grote roerganger is Wim Verhoeven, de leerkracht die vorig jaar met pensioen ging. Ondanks dat hij officieel niet meer aan het werk was op de basisschool, stak hij de afgelopen maanden veel tijd in de herinrichting van het 'droomplein', zoals Van Gansewinkel de plek noemde. De speelplaats werd dan ook omgedoopt tot Wim Verhoevenplein.

ZAND

Dinsdagochtend werd het schoolplein officieel geopend. Enkele leerlingen gaven een demonstratie bij de verschillende speeltoestellen en iedereen zong het zelfgeschreven lied 'De nieuwe speelplaats' uit volle borst mee. En dat was nog niet alles: voor álle groepen werd die dag tijd ingeruimd om de nieuwe toestellen uit te proberen. ,,Dat geldt óók voor groep 8", aldus Van Gansewinkel. Lachend: ,,Zij vinden het stiekem best leuk om weer even in de zandbak te spelen..."