Gloria maatje te groot voor Irene in sportpark De Laat

Irene heeft haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen verloren van Gloria UC uit Baarle-Nassau. De bezoekers wisten dat zij met winst zeker waren van de promotiewedstrijden en lieten dat vanaf de eerste minuut merken.

De Gemondse ploeg stond meteen vanaf de start onder druk, maar probeerde er toch voetballend uit te komen. Dit lukte een aantal keren waarbij de snelle Bart Bressers vanaf links en Ferdy van Zon vanaf rechts voor dreiging zorgden. Het lukte echter niet om de aanvallen om te zetten in echte kansen.

In de 25e minuut wist Gloria UC de 0-1 te scoren. Een snelle aanval over links werd strak voorgezet en kon ongehinderd bij de tweede paal worden ingetikt. Hierna had Irene een goede kans op de gelijkmaker. Na doorzetten op rechts van Van Zon wist Bressers de voorzet net niet binnen te koppen. Even later lukte dat aan de andere kant wel, waardoor het 0-2 werd. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft konden de gasten vrij snel en ongehinderd hun derde en vierde doelpunt aantekenen en leek het even dat Irene een grote afstraffing zou krijgen. De thuisploeg weerde zich in de slotfase echter goed en kreeg wederom een paar kansen. Zo kon Marc van Grinsven na een mooie steekbal van Jelmer Habraken alleen op de keeper af, maar wist hij niet te scoren. Even later kreeg Tom van de Langenberg zomaar een foutieve pass van de verdediging van Gloria UC in de voeten, maar ook zijn schot miste precisie. Uiteindelijk was het Jurrian Schellekens die fraai binnen wist te koppen en zo de eindstand op 1-4 bepaalde.

Irene speelt zondag 27 mei de laatste wedstrijd van het seizoen tegen DVVC in Dongen.