DVG LEGT ZICH NEER BIJ NEDERLAAG

Liempdse ploeg verliest pijnlijke uitwedstrijd

Gezien de positie van DVG op de ranglijst (tiende, met 27 punten - red.) had menig supporter een andere instelling verwacht van de Liempdse ploeg in de moeilijke uitwedstrijd tegen Braakhuizen. Deze tegenstanders is een goed voetballende ploeg, waar onlangs thuis met 4-0 van werd verloren. Zondag leek het echter wel of DVG zich al bij voorbaat had neergelegd bij een nieuwe nederlaag. Die kwam er ook, het werd een pijnlijke 8-1.

Alleen al de openingsfase was bijzonder doelpuntrijk. Na drie minuten moest keeper Sten Traa de bal uit het Liempdse net halen. Het schot kon nog wel worden gestopt, maar in de rebound waren de aanvallers van Braakhuizen veel alerter, iets wat in de hele wedstrijd zo zou blijven. DVG kwam toch nog op gelijke hoogte. Sander van de Ven gaf een prachtig steekballetje op zijn broer Luuk. Zijn schot werd gestopt door de keeper van de thuisploeg, maar de wegspringende bal stuiterde tegen Luuk en in het doel: 1-1.

Vanaf dat moment liep DVG achter de feiten aan. Na tien minuten werd de 2-1 gescoord en na veertien minuten was de wedstrijd eigenlijk al beslist: 3-1. Na een halfuur werd ook de 4-1 nog gescoord uit een goed lopende combinatie van Braakhuizen. Dit was tevens de ruststand.

VRAAG

Na rust kunnen was er maar één voetballende ploeg en de vraag was hoe groot de nederlaag zou uitvallen. Daar kwam nog bij dat DVG-coach Henk van Hattum een paar spelers wisselde, mede uit voorzorg voor komende zondag. De score liep op tot 8-1. Typerend was een situatie waarbij DVG met drie aanvallers tegen één verdediger niet tot scoren kwam.
Door deze verliespartij dienen de Liempdenaren deze week in eigen huis te winnen van Bladella om de onzekere nacompetitie te ontlopen.

FOTO ONDER: DVG tegen Braakhuizen was vooral eenrichtingsverkeer naar het doel van de Liempdenaren. (Foto: Toon van Ruremonde).

Jubileumeditie Unilux Open bij LTV d'Oggelen

Tennisvereniging d'Oggelen in Esch houdt dit jaar voor de tiende keer het tennistoernooi Unilux Open. Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 9 juli nemen zo'n driehonderd sporters deel aan de wedstrijden aan de Witvensedijk.

De tennissers spelen op de zes kunstgrasbanen van de vereniging. Wie zich vóór 15 juni inschrijft voor het toernooi, kan kiezen tussen de onderdelen DD/GD/HD in de speelsterkten 5, 6, 7 en 8. Aanmelden is slechts mogelijk voor één onderdeel. De deelnemers spelen in poules met de finales op zondag 9 juli. Er wordt gespeeld in poules. Tijdens en na de wedstrijden is er nog de gelegenheid voor een drankje op het terras. Inschrijven kan via www.toernooi.nl.