ODC MAAKT HET REAL LUNET ERG MOEILIJK

Tricolores verliezen van kampioen derde klasse

ODC verloor in Vught met 3-1 van Real Lunet waardoor de Vughtenaren de kampioenen van de derde klasse C zijn geworden. De tricolores maakten het de thuisploeg erg lastig, maar in de chaotische slotfase werd de wedstrijd uiteindelijk beslist. Door de nederlaag zijn de kansen op de nacompetitie voor het Boxtelse team definitief verkeken.

Het Boxtelse team was de enige ploeg die koploper Real Lunet dit seizoen had weten te verslaan. Vóór de winterstop won ODC op eigen terrein met 2-1. Real zou bij winst op het eigen kunstgrasveld in Vught de titel pakken. De lijstaanvoerder startte nerveus, maar werd in de vijfde minuut bijna in het zadel geholpen door gepruts van de ODC-verdedigers. Gino Dix profiteerde echter niet van dit buitenkansje en schoot de bal vanuit kansrijke positie over het doel.

Meteen daarna was het aan de andere kant bijna raak. Stein van Brunschot en Remco Schellekens zorgden voor verwarring in de Vughtse defensie waarbij de bal van de lijn gehaald moest worden. ODC was niet de mindere, al moest het soms alle zeilen bijzetten om de gevaarlijke spitsen van Real Lunet af te stoppen.

De Boxtelse doelman Robbie Roelofs keepte dan ook een prima wedstrijd. In de 33e minuut wist hij met een uitstekende ingreep te voorkomen dat topscorer Jaouad Chraou de 1-0 binnenschoot. Maar in de blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Na balverlies op het Boxtelse middenveld kwam Real er snel uit en dit keer was Roelofs kansloos op de inzet van Chraou.

STIP

Direct na de pauze kreeg ODC gelegenheid om langszij te komen. Bij een Boxtelse aanval kreeg Real-aanvoerder Justin Tahapary de bal tegen de hand waarna de scheidsrechter naar de stip wees. De altijd zo trefzekere Dirk van der Struijk schoot de toegekende strafschop echter keihard op de lat. De gasten bleven vervolgens druk houden op het Vughtse doel om de gelijkmaker te forceren. Real Lunet loerde vooral op de counter. In de 49e minuut had Chraou de 2-0 op zijn voet maar hij miste het doel op een haar.

Daarna brak een fase aan waarin de scheidsrechter de ene na de andere gele kaart uitdeelde in de stevige maar faire pot voetbal. In de slotfase ging ODC achterin man op man spelen en schoof Frank van der Struijk door naar de spitspositie. Real wankelde maar kwam met een man meer te staan toen Lex van de Biggelaar tien minuten voor tijd met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Chraou profiteerde kort daarna bij een Vughtse tegenaanval van de ruimte die ontstond door de man-meer-situatie: 2-0.

AANZETTEN

De wedstrijd leek beslist maar ODC gaf niet op. In de extra tijd kon Schellekens een bekeken voorzet van Bart Dammers in het net schieten: 2-1. De Boxtelse ploeg wilde nog een keer aanzetten voor de gelijkmaker maar dat zat er niet meer in. In de allerlaatste seconde profiteerde Real Lunet nog een keer via Dix (3-1), maar dat deed er eigenlijk niet meer toe.

Zondag 27 mei speelt ODC de laatste wedstrijd van het seizoen, dan ontvangt zij op eigen veld RKDVC.

JO10-5: RKDSV/EDN '56 - ODC         18.30

FOTO ONDER: ODC wist het de uiteindelijke kampioen van de derde klasse C, Real Lunet nog erg moeilijk te maken. (Foto: Hans Verberk).