Boven v.l.n.r.: Meike van der Meijden, Lotte van Osch, Sara Langerwerf, Inge van Hal, Julia Hagemans en Anouk Lorist. Onder v.l.n.r.: Isa Haans, Pleun van der Aa, Sill van Overdijk en Tira van Grinsven. Niet op de foto: Bente Vermeer.
Boven v.l.n.r.: Meike van der Meijden, Lotte van Osch, Sara Langerwerf, Inge van Hal, Julia Hagemans en Anouk Lorist. Onder v.l.n.r.: Isa Haans, Pleun van der Aa, Sill van Overdijk en Tira van Grinsven. Niet op de foto: Bente Vermeer. Foto:

MEIDENPLOEG NAAR VOLGENDE RONDE

Angelaschool doet goede zaken op voetbaltoernooi

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

6-0, 3-0, 4-0, 1-0 én 7-0. De meiden uit de groepen 7 en 8 van de Angelaschool die samen het schoolvoetbalteam vormen, weten precies hoe hun duels eindigden, vorige week woensdag tijdens de regiofinale in Den Dungen. De vijf winstpartijen zorgden ervoor dat ze zich kwalificeren voor de volgende ronde, op 7 juni in Breda. Daar nemen de voetbalsters het op tegen ploegen uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg.

Twee bekers en een oorkonde. Deze prijzen hebben Meike, Lotte, Sara, Inge, Julia, Anouk, Isa, Pleun, Sill, Tira en Bente van de Angelaschool al binnengesleept met schoolvoetbal. ,,Wat we in Breda kunnen winnen? Geen idee, maar hopelijk weer een beker", lacht Sara, de keepster van het team. ,,Eén wedstrijd eindigde in een gelijkspel, tegen De Vorsenpoel tijdens de eerste ronde van het schoolvoetbaltoernooi op Koningsdag in Boxtel. Daarna hebben we alles gewonnen en geen tegendoelpunt meer gehad. Dat komt door de sterke verdediging, ik heb bijna geen ballen gehad..."

Teams van de Angelaschool boekten al vaker goede resultaten met schoolvoetbal. De jongensploeg werd in Den Dungen nipt tweede na penalty's. En twee jaar geleden won een meidenteam van de school het Nederlands voetbalkampioenschap op het Cruyff Court. Wat is het geheim? ,,Er is veel aandacht op school voor voetbal", vertelt Inge. ,,En nu krijgen we iedere week training van Laura van Erp van ODC. Hierin zijn we een uitzondering, denk ik", voegt Bente toe.

KNALLEN

De voetbalsters hopen dat ze in Breda net zo goed presteren als in Den Dungen. ,,We hebben gemerkt dat we beter spelen tegen goede tegenstanders", zegt Sara. Er zijn nog wel wat verbeterpunten, stellen de leerlingen. ,,Ik moet eerder de bal afgeven", zegt Lotte. ,,En wij trainen vooral op gericht schieten", vertellen Anouk en Sill. Meike loopt momenteel op krukken en kon in Den Dungen al niet meedoen. ,,Maar ik probeer iedereen zo goed mogelijk aan te moedigen", vertelt ze. ,,Iedereen doet het hartstikke goed." Lotte: ,,We gaan knallen in Breda, ik weet het zeker."

Een aantal leden van het team is aangesloten bij een voetbalclub. En binnenkort komen er daar nog twee leerlingen van de Angelaschool bij. ,,Door de schooltoernooien zijn we voetbal steeds leuker gaan vinden", zeggen Julia en Lotte. ,,Daarom worden we binnenkort lid van ODC."