Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DRIEHONDERD GELUKKIGE FANS GENIETEN VAN CONCERT GUUS

Meeuwis dankt Boxtel voor gastvrijheid

RENS VAN DEN ELSEN

Zelfs Mark Buijs was een beetje 'starstruck' toen hij Guus Meeuwis voor zijn neus had staan. De burgemeester van Boxtel mocht vrijdagmiddag het eerste exemplaar van de nieuwe cd uitreiken aan de Brabantse zanger. ,,Wat een geluk dat we jou aan de Boxtelaren mogen koppelen." Een uurtje later beklom Meeuwis zelf het podium om enkele nummers van de nieuwe plaat ten gehore te brengen. ,,Het begon allemaal met een pijltje in een dartbord bij Humberto (Tan, van RTL Late Night - red.). Dat we dit in zo'n korte tijd voor elkaar hebben gekregen is toch wel te danken aan de gemeente Boxtel."

Bijna vierduizend fans van de muzikant hadden zich ingeschreven voor een plekje op de gastenlijst van Podium Boxtel. Slecht driehonderd mochten er binnen. Toch leek het gros van de gelukkigen uit Boxtel te komen. Velen van hen stonden zelfs al om één uur 's middags voor de deur van het theater, terwijl die pas om twee uur open ging. Zo ook de vriendinnen Lotte van Heesch en Isabelle Beerlage (beiden 15) uit Boxtel. ,,We hebben allebei een mailtje gestuurd zodat we, als we uitgekozen werden, toch samen konden gaan. Dat is gelukt en daar zijn we superblij mee", aldus Lotte. Fans van het eerste uur zijn de meiden nu ook weer niet, daarvoor zijn ze immers te jong. Toch kennen ze de muziek van Guus door en door. Isabelle: ,,Als we in de auto naar Frankrijk zaten voor de vakantie stond


zijn muziek altijd op, dan zongen we met z'n allen mee. En nu zijn we hier en staan we straks natuurlijk helemaal vooraan!"

ROYAL ALBERT HALL

Dat niet alleen de jeugd de muziek van Guus Meeuwis kan waarderen blijkt ook uit een fan van buiten Boxtel. Marco Wouters had het geluk om een plekje op de gastenlijst te bemachtigen en kwam met zijn vader vanuit Bladel naar Podium Boxtel. ,,Ik ben een groot liefhebber van Guus zijn muziek en zijn teksten. Drie jaar geleden stond ik ook bij zijn concert in de Royal Albert Hall in Londen. Toevallig is deze cd-presentatie redelijk in de buurt, maar ook als die in Groningen zou zijn gehouden, was ik er heen gereden."

GELUK

Als om drie uur de eerste noten klinken en Guus Meeuwis het podium betreedt, stijgt er een luid applaus op vanuit het publiek. Jong en oud staan zij aan zij en zingen uit volle borst de bekende liedjes zoals 'Brabant', 'Proosten' en 'Tranen gelachen'. Tussendoor volgen ook enkele nieuwe nummers van de cd 'Geluk'. ,,Het blijft natuurlijk spannend om deze voor het eerst live voor een publiek te spelen. Normaal hoef ik maar naar de zaal te luisteren als ik mijn tekst even kwijt ben, maar dat gaat met nieuwe muziek zo lastig", grapt de zanger halverwege zijn show. Het publiek vindt het allemaal prachtig en het uur vliegt dan ook voorbij.

SPOTIFY

Na afloop, als de zaal leeg loopt, genieten veel mensen nog even na. Renate de Vries en Desiree van Weert bestellen nog even een drankje bij de bar voordat ze weer naar huis gaan. Ze zijn het samen eens dat de nieuwe muziek van Meeuwis een schot in de roos is. De Vries: ,,Ik heb vanmorgen tijdens het tanden poetsen de nummers alvast via Spotify geluisterd, dus ik kon al wat teksten meezingen. Vooral 'Ik geloof in geluk' vind ik erg mooi, maar ook 'Tilburg' is goed, ook al gaat het niet over Boxtel."

Guus Meeuwis wist Boxtel even op z'n kop te zetten met zijn verrassingsoptreden. Alhoewel... buiten de theaterdeuren gaat het alledaagse leven gewoon door en lijkt wel of niemand in de gaten heeft wat er zich in Podium Boxtel afspeelt. Misschien zijn die mensen wel degenen met het meeste 'Geluk'...

GROTE FOTO: Fans van Guus Meeuwis probeerden zo dicht mogelijk bij het podium te staan voor het optreden.

KLEINE FOTO: Vlak voor het optreden ontvangt Meeuwis het eerste exemplaar van zijn nieuwste cd uit handen van burgemeester Mark Buijs. (Foto's: Peter de Koning).


MUZIKALE MIDDAG IN GEMEENSCHAPSHUIS

Dansen op top 100-hits uit                 de jaren zestig in De Rots

Gemeenschapshuis De Rots wordt zondagmiddag 3 juni een paradijs voor dansliefhebbers. De foxtrot, rumba, chachacha, jive: dit alles en meer komt aan bod. En daarbij passeren tientallen hits uit de jaren '60 de revue.

New Harvest Band en muzikaal duo Stardust Live zullen de swingende klanken verzorgen tijdens de dansmiddag. Naast het repertoire van diverse top 100-hits uit de 'sixties', komen ook liefhebbers van de stijlen country en linedancing aan hun trekken.

Voor deelnemers is ook Indische catering georganiseerd. Meedoen kost 8 euro aan de zaal of 6 euro in de voorverkoop. Aanmelden voor de activiteit kan via John Kersch op telefoonnummers (073) 543 09 34 of 06-44 18 10 34. Opbrengsten van de activiteit gaan naar een goed doel: stichting Hulphond.

Afbeelding