Afbeelding
Foto: Carry Dirkx

Bijna iedereen slaagt voor het verkeersexamen

Van de 337 basisschoolleerlingen die vorige week hun verkeersexamen aflegden, zijn er slechts zeven gezakt. 105 kinderen reden de praktijktest foutloos, 102 maakten slechts één fout.

De leerlingen werden op 48 handelingen beoordeeld en mochten maximaal vijf fouten maken. De leerlingen van basisschool Sint-Petrus gingen gemiddeld het minst vaak de mist in.

De zeven leerlingen die zijn gezakt stopten niet voor het rode verkeerslicht of probeerden nog net door oranje te fietsen. Dit gebeurde zowel bij de stoplichten op de kruisingen aan de Molenstraat-Baroniestraat als Van der Voortweg-Baanderherenweg. Daarnaast is ook vaak geconstateerd dat de leerlingen niet goed kijken of er ander verkeer aan komt en staken zij soms niet of te onduidelijk hun hand uit als ze af wilden slaan.


Ook vier dagen wandelen in en rond Boxtel

Wandelsportvereniging De Keistampers houdt van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni de 47e editie van de avondvierdaagse. Tot 30 mei kunnen deelnemers zich aanmelden tijdens de voorinschrijving.

Wie mee wil lopen kan adres en telefoonnummer mailen naar dekeistampers@live.nl. Ook dient de te lopen afstand te worden opgegeven; deelnemers hebben de keuze uit een route van vijf of tien kilometer. Wie voor een herinnering in aanmerking wil komen, dient bovendien aan te geven voor de hoeveelste keer wordt meegedaan. Deelname kost 3,75 euro met herinnering of 2,25 euro zonder herinnering. Inschrijven tijdens de wandeldagen in juni kost één euro extra.

Wandelaars die 10 kilometer lopen, vertrekken om 18.00 uur. De 5 kilometer start een kwartiertje later. Tijdens de intocht op vrijdag gaan de 10-kilometerlopers weg om 17.30 uur, de 5-kilometerlopers om 18.30 uur.

De vierdaagselopers vertrekken op dinsdag en vrijdag vanaf het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd, op woensdag vanaf gemeenschapshuis De Walnoot en donderdag vanaf de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel. Meer informatie via het eerder genoemd e-mailadres of tel.: 06–16 21 17 03.