RONDLEIDING AAN HAND VAN CANON

MuBo over historie van Boxtel

Museum Boxtel (MuBo) is dit jaar gestart met maandelijkse rondleidingen op vaste dagen waarin de geschiedenis van Boxtel uit de doeken wordt gedaan. Gids daarbij zijn afwisselend Ben Ophof, Joop Schuller en Willem Wittenberg. De eerstvolgende rondleiding is zaterdag 26 mei om 14.00 uur.

De rondleidingen zijn inhoudelijk gebaseerd op de door MuBo ontwikkelde canon van Boxtel. Die vertelt de geschiedenis van deze gemeente vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van 49 vensters of thema's, waarmee de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en kunstwerken in Boxtel aan bod komen. De vensters zijn geselecteerd in samenwerking met deskundigen van onder meer Heemkunde Boxtel.

De algemene rondleiding in MuBo vindt plaats op basis van een door de gids bepaalde selectie van de canonvensters. Bij de tweede rondgang laat de gids zich leiden door de wensen van de groep. De derde keuze omvat een tocht die deels in het museum aan de Baroniestraat wordt gehouden en deels in de directe omgeving. Een rondleiding duurt inclusief introductie ruim een uur. Per gids kunnen maximaal tien deelnemers aansluiten. Deelname kost vijf euro. Aanmelden kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of via telefoonnummer 06-16 04 18 98.