Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

ARNOLD VAN DEN BROEK VERTELT OVER 150 JAAR OUD GEBEDSHUIS

Heemkundelezing over Liempdse dorpskerk

Arnold van den Broek, voorzitter van heemkundestichting Kèk Liemt verzorgt maandag 28 mei een lezing over de Liempdse Sint-Jans Onthoofdingkerk die ontworpen is door architect Hendrik Jacobus van Tulder (1819-1903). Het neogotische gebouw werd anderhalve eeuw geleden ingezegend.

De lezing richt zich op de bouw van kerk, de aanleiding en de strubbelingen, wetenswaardige kenmerken, maar ook op het interieur met onder meer de glas-in-loodramen. Daarbij komt ook het restauratieproces aan de orde. De lezing start om 19.30 uur in D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4. De inloop is vanaf 19.00 uur; de toegang is gratis.

Deze activiteit loopt vooruit op de viering van het 150-jarig bestaan van de kerk. Tijdens de eucharistieviering op zondag 24 juni wordt hier aandacht aan geschonken. Dat is de dag van de patroonheilige van de kerk, Sint-Jan de Doper. De mis wordt voorgegaan door pastoor Jacques Grubben en kapelaan Geoffrey de Jong.

OPROEP

Heemkundestichting Kèk Liemt doet een oproep tot maken en het opsturen van foto's en filmpjes van de huidige kerk, vanuit unieke gezichtspunten op de kerk. De resultaten hiervan worden getoond na de mis op zondag 24 juni rond 11.00 uur in dienstencentrum De Kloosterhof. De inzendingen kan men versturen naar: info@kekliemt.nl.

FOTO BOVEN: De Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde werd anderhalve eeuw geleden gebouwd naar ontwerp van architect Hendrik van Tulder. (Foto: Albert Stolwijk, 2012).


Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor Martien Bergman (jgt); Thea Spooren- v.d. Meijden en overl. familie; voor de parochie.
MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Enveloppen met misintenties kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 gedaan worden. Telefonisch doorgeven kan ook: 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 Feest van de H. Drie-eenheid, eucharistieviering met gemengd koor; voorganger is pastor C. van Beurden. Intenties voor overl. ouders Van Hemmen- Kilsdonk; Jan Geerts (mgd); Anna Schoones- v.d. Meerendonk (verj); Jan Troeijen; Thea v. Esch- Groenendaal.

DINSDAG 19.00 rozenhoedje bidden met aansluitend vespers, liturgisch avondgebed.

DONDERDAG 19.00 rozenhoedje.

MEDEDELINGEN

* Autozegening. Zondag 27 mei is er van 11.30 tot 12.30 autozegening op de Markt in Boxtel.

PROTESTANTSE GEMEENTE BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door ds. T. van Litsenburg uit Eindhoven. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er lange Paks, zij vieren hun eigen dienst in de Schakel.
MEDEDELINGEN
* Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.
* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook in het kerkblad en op www.pg-boxtel.nl.


Herbergviering

In de kapel van het Wereldhuis aan de Achterberghstraat in Boxtel vindt vrijdag 1 juni een herbergviering plaats. Leden van de voorbereidingsgroep gaan voor in de viering waarin verhalen uit het Schrift centraal staan. Er wordt gebeden, gezongen en gemediteerd in de sfeer van Taizé. Het thema van de viering is 'De kracht van de Geest' en begint om 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid samen koffie of thee te drinken en elkaar te ontmoeten.


Meditatieve wandeling

Bij kasteel Stapelen in Boxtel wordt zaterdag 26 mei een meditatieve wandeling gehouden. Deelnemers dienen een tekst mee te nemen die veel voor hen betekent. Zij kunnen de tekst eventueel delen met anderen. De wandeling duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Verzamelen op de binnenplaats van het kasteel. Meer informatie via telefoonnummer (073) 5 51 20 33.

Senioren

DINSDAG 29 MEI

13.30 biljarten in De Walnoot
13.30 hobbymiddag in Kinderboerderij
14.00 kienen in De Adelaar

WOENSDAG 30 MEI

13.15 fietstocht, vertrek vanaf Speelmanstraat.
17.00 eten bij restaurant De Ketting, opgeven vóór 25 mei.

Zegening van voertuigen voor behouden vaart

Geen Drievuldigheidszondag zonder voertuigenzegening. Op de dag van de Heilig Bloedprocessie, zondag 27 mei, is ook de jaarlijkse zegening van auto's, trucks, tractoren en tweewielers.

Tussen 11.30 en 12.30 uur rijden deelnemers naar de Markt via de Clarissenstraat. De route wordt met pijlen aangegeven. De opbrengst van de niet-verplichte bijdrage wordt aan een goed doel geschonken.

Afbeelding