Poëzie en liederen tijdens vaartocht over De Dommel

Ontspannen varen over rivier de Dommel en tegelijkertijd vermaakt worden met poëzie en muziek? Sinds maandag is dat mogelijk. Stichting DichtSlamRap uit Boxtel en de toeristische organisatie Vestingfietsen uit Sint-Michielsgestel hielden daarvoor de eerste vaartochten.

'De Dommel, van Peer tot Den Bosch', dat is de naam van het initiatief. Maandag waren de openingstochten, waarbij dichters Martje Wijers uit Boxtel, de Belg Jee Kast en de Bossche Loren Brouwers hun teksten voordroegen aan het meevarende publiek. De Belgische zangeres Kaat van Eijndhoven zorgde voor muziek.

RIVIERLEVEN

De vaartochten zijn samen met waterschap De Dommel en gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel opgezet. Onderweg komen allerlei aspecten van het leven in en rondom de rivier aan bod, zoals industriële vervuiling, historische gebeurtenissen, toekomstige ontwikkelingen en vismigratie. Meer informatie over het initiatief is te vinden op de website www.vaartochtdedommel.nl.


Open Boxtelse Quizronde

Het Boxtelse quizbedrijf The Brain organiseert zaterdag 26 mei de vijfde editie van de Open Boxtelse Quizronde. De veertig deelnemende teams spelen die middag vier quizrondes, telkens in een ander café. Het Utrechtse team Korsakov-Lite heeft na drie opeenvolgende zeges vorig jaar de wisselbeker mee naar de Domstad genomen. Dit houdt in dat er tijdens de vijfde editie een nieuwe trofee te winnen is. Net als vorig jaar is er ook een prijs voor het beste Boxtelse team.

Bomenexcursie

Heemkunde Boxtel houdt zaterdag 26 mei een excursie naar park Molenwijk in Boxtel. Deze duurt van 14.00 tot 17.00 uur. De Haarense boomkweker Mart van den Oever geeft er uitleg over bijzondere bomen. Deelname kost 2,50 euro. Deelnemers verzamelen op het parkeerterrein bij restaurant Molenwijk.