Afbeelding
Foto: Jack van Hal

AANLOOP NAAR DUURZAME WEEK BOXTEL

Pleidooi voor eten minder vlees

Transitie Boxtel houdt vrijdag 8 juni een informatieve avond over het minderen van vlees eten. Deze bijeenkomst is de voorzet naar de Duurzame Week Boxtel die op 6 oktober begint. De 'smaakmakende' avond begint om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Rots. Onder de noemer 'Worst of worsteling?' is er een divers en, volgens de organisatie, licht verteerbaar programma neergezet.

Zo spreekt Carlijn van der Kallen, Boxtelse en student medische biologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen over de gezondheidsaspecten van het eten van minder vlees. Matthijs de Jong, student kunstmatige intelligentie belicht de milieueffecten van vleesconsumptie.

Columnist Nadja van Berkel brengt een ludieke column en Dirk Struycken geeft zijn eigen kijk als huisman op het minderen met vlees. Daarbij laat hij proeven van zijn hapjes. Alice Bremmer vertelt over de compromissen die zij als moeder moet sluiten omdat de kinderen graag vlees eten.

Als afsluiting kunnen bezoekers van de avond met elkaar in gesprek aan de dialoogtafels om eigen ervaringen, visies en vragen uit te wisselen. Presentator en gespreksleider van de avond is Hans Bleumink.

In aanloop naar de Duurzame Week zijn ruim veertig cafetaria en restaurants in


Boxtel, Lennisheuvel en Liempde gevraagd mee te doen met een speciale aanbieding voor een vegetarische maaltijd, snack of ander hapje zonder vlees. Volgens de organisatie, Transitie Boxtel, zijn de reacties opvallend positief. Vooral omdat men merkt dat bij de klanten meer vraag is naar een afwisselende vegetarische maaltijd. Zo heeft Hema aangegeven in oktober met geschikte producten te komen en wil Kwalitaria Strik een speciale biologische en vegetarische 'Tomeato-burger' in de aanbieding doen.

De andere Boxtelse etablissementen hebben nog even de tijd hun speciale aanbieding te kiezen en door te geven aan de organisatie. De bedoeling is dat ruim voor de Duurzame Week alle aanbiedingen extra publiciteit krijgen. De hoop is dat veel Boxtelaren dan van die mogelijkheden gebruik gaan maken.


Voorjaarsvergadering

De Huurders Belangen Vereniging (HBV) houdt dinsdag 29 mei een voorjaarsvergadering voor alle huurders. Deze vindt plaats in gemeenschapshuis De Walnoot in Boxtel en begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder meer het jaar- en financieel verslag. Het thema van deze vergadering is het voornemen van Sint-Joseph en De Kleine Meierij om tot een fusie te komen per 1 juli 2019.


Winnaars van moederdagactie Selissen bekend

In winkelcentrum Selissen werd rond Moederdag een kassabonnenactie gehouden. De winnaars zijn onlangs bekend gemaakt.

Wie zijn of haar gegevens achterliet bij één van de deelnemende winkeliers, kon meedingen naar een leuk moederdagcadeau: een make-over bij een van de kapsalons in Selissen. Carola van den Langenberg won een bon van Ciseaux haarstudio, terwijl Caroline Albert (op de foto) een waardebon van Puur Hair & Style overhandigd kreeg.