Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BURGEMEESTER EN 'CHEF-KOK' MARK BUIJS GAAT IN OP VERZOEK

Goulash voor vrijwilligers Geitenwei

Een overheerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen door de burgemeester. Het overkwam de vrijwilligers van de Geitenwei in de Boxtelse wijk Selissenwal. Mark Buijs nam daar gisteravond een pollepel en vleesmes ter hand om zijn befaamde Hongaarse goulash te maken.

Vrijwilligster Anky Moonen las maanden geleden op Facebook dat burgemeester Buijs elk jaar kookt voor de vrijwilligers van 'Stapel op Sint'. ,,Ik besloot toen de stoute schoenen aan te trekken en op het bericht te reageren met de opmerking dat de vrijwilligers van de Geitenwei het ook erg op prijs zouden stellen als hij daar ook eens zou komen kokkerellen." Buijs nam het verzoek van Moonen heel serieus en gisteren was het dan zover. Gehuld in een keukenschort en roerend in een enorme pan brouwde hij in drie uur tijd een Hongaarse goulash. ,,Het geheim is Hongaarse crème", onthult hij. ,,Ik vind samen eten de perfecte manier om met mensen in contact te komen."

Het recept bleek een succes bij de 23 vrijwilligers. Zo genoot Thea Klomp zichtbaar van de maaltijd. ,,Ik vind het lekker, ik ga nog een keer opscheppen." Ook Gerard Thijs - zelf cateraar - kon de goulash waarderen. ,,Hij kan altijd nog chef-kok worden", grapte hij. Moonen genoot vooral van de aanwezigheid van de burgemeester. ,,Het is fijn om te merken dat we gewaardeerd worden." (Foto: Albert Stolwijk).