Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTEL HERHAALT INITIATIEF IN DE WILGENBROEK

Opnieuw sport en spel tijdens ramadan

Medewerkers Mohammed Kissami en Soufiane Yousfi van Buurtsport Boxtel namen vorig jaar het initiatief om activiteiten voor jongeren te organiseren tijdens de ramadan. Waar de islamitische vastenmaand in 2016 nog tot veel rumoer leidde in Boxtel, was er vorig jaar geen sprake van noemenswaardige klachten. Reden om opnieuw sport en ontspanning aan te bieden in brede school De Wilgenbroek. Gisteravond kwamen jongeren vanaf 14 jaar voor het eerst bij elkaar.

De ramadan begon gisteren en is de periode waarbij moslims tussen zonsopkomst en -ondergang niets eten. De zon gaat in deze periode pas laat onder, waardoor laat gegeten wordt. ,,Veel jongeren willen na de maaltijd graag naar buiten om wat energie kwijt te raken. Dat leidt onbewust soms tot overlast", zeiden Kissami en Yousfi eerder in deze krant. Met een aantrekkelijk activiteitenprogramma probeert het duo dit te voorkomen.

Jongeren zijn vijf weken lang van dinsdag tot en met vrijdag tussen 22.00 en 03.00 uur welkom in De Wilgenbroek om te voetballen, fitnessen, gamen en chillen. Dit gebeurt in samenwerking met de politie en de gemeente. ,,Hierdoor wordt deze periode voor de jongeren én de buurtbewoners een prettige tijd", aldus wethouder Marusjka Lestrade. ,,Bovendien is er zo een mooie gelegenheid om contact met elkaar te krijgen." Om dit te stimuleren wordt op donderdag 31 mei een iftarmaaltijd georganiseerd waarbij ook buurtbewoners zijn uitgenodigd.

Deelname aan de activiteiten is gratis en staat open voor iedereen vanaf 14 jaar. Neem voor meer informatie contact op met Nicole van Spaendonk via e-mail: nicole@buurtsportboxtel.nl.

FOTO LINKS: In brede school De Wilgenbroek vinden tijdens de ramadan opnieuw activiteiten voor jongeren plaats. Gisteravond werd er naar hartenlust gevoetbald. (Foto: Peter de Koning).


'Steekpartij'
Vion blijkt
bedrijfsongeval

De hulpdiensten meldden gisterochtend dat er een steekpartij had plaatsgevonden bij vleesconcern Vion op bedrijventerrein Ladonk. Kort daarna bleek echter dat een medewerker zichzelf had verwond bij een bedrijfsongeval.

De medewerker zou zichzelf hebben verwond met een scherp voorwerp. Hij was bij kennis en werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldde dat de verwondingen op het eerste gezicht bleken mee te vallen.


Auto raakt te water

Een dronken automobilist reed in de nacht van woensdag op donderdag rond kwart over twee vanaf de Dr. Van Helvoortstraat in de sloot bij hofjeshuis Vinckenrode. De chauffeur raakte niet gewond en werd aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau. Een bergingsbedrijf ruimde het wrak op.