Guus Meeuwis is de hele week te gast bij Humberto Tan in het programma RTL Late Night. Daar speelde hij iedere avond een nummer van zijn nieuwe plaat. Maandagavond werd hier ook de locatie van de presentatie bekend gemaakt. (Foto: Albert Stolwijk).
Guus Meeuwis is de hele week te gast bij Humberto Tan in het programma RTL Late Night. Daar speelde hij iedere avond een nummer van zijn nieuwe plaat. Maandagavond werd hier ook de locatie van de presentatie bekend gemaakt. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

GUUS MEEUWIS PRESENTEERT NIEUWE CD IN PODIUM BOXTEL VOOR DRIEHONDERD MAN

En dan denk ik aan Boxtel, want daar brandt nog licht

RENS VAN DEN ELSEN

Guus Meeuwis speelt morgenmiddag, vrijdag 18 mei, in Boxtel om zijn nieuwe cd te presenteren. Wie dat een week geleden had gezegd, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar ineens stond Boxtel op de kaart. Letterlijk. Want maandagavond maakte de Brabantse zanger bekend waar hij zijn nieuwe plaat, 'Geluk' gaat lanceren. In het programma RTL Late Night mocht presentator Humberto Tan geblinddoekt een dartpijl gooien in een ronddraaiende kaart van Nederland. De pijl landde precies op Boxtel. Een verrassing voor iedereen. Naarmate de week vorderde kwam er meer informatie naar buiten over de exacte locatie. Dat is uiteindelijk Podium Boxtel geworden.

Het was dinsdag, daags na de bekendmaking in de talkshow, even stressen voor medewerkers van de gemeente Boxtel. Waar moet een dergelijk evenement op korte termijn dan plaats gaan vinden? Het moet immers allemaal binnen een paar dagen geregeld worden. Enkele ondernemers uit Boxtel sprongen slim in op het nieuws. Zo plaatste Denziz een bord aan de straat met de tekst: 'En dan denk je aan Denziz, want daar brandt nog licht. Zie je vrijdag Guus...!' Het zorgde voor een stortvloed aan telefoontjes en berichtjes aan eigenaren Cees en Marion Veenstra. Mark van de Moosdijk van lunchroom Meneer van Dommelen stelde via social media voor om de cd-presentatie op de Zwaanse Brug te houden.

PODIUM BOXTEL

Waar veel inwoners via Facebook dus al mogelijke locaties noemden, was het uiteindelijk Podium Boxtel dat het voortouw nam en zich aanmeldde om de presentatie in de theaterzaal te houden. Voorzitter Paul van Alphen vertelt trots: ,,We hebben dinsdagmorgen meteen contact opgenomen met het management van Guus. Dat kwam toen net uit een overleg met de gemeente en was erg blij met ons aanbod. De gemeente had blijkbaar aangegeven dat hun voorkeur uitging naar een besloten karakter van de presentatie, waardoor ze op zoek moesten naar een binnenlocatie. 's Middags kwam de organisatie een kijkje nemen in het theater en zij werden eigenlijk meteen enthousiast. We hebben meteen alles doorgesproken en tegen de avond was alles in kannen en kruiken. Het kost ons niet meer energie dan anders, alleen de beveiliging en het aantal parkeerplaatsen moeten we regelen. Dat hebben we samen met Sint-Lucas opgelost." Van Alphen voegt er dan nog even aan toe: ,,De slogan voor ons theater is komend seizoen 'Podium Boxtel Pakt Uit' en met dit cadeautje voegen we meteen de daad bij het woord."

MOGELIJKHEDEN

Ook het management van de zanger is blij met de snelle samenwerking: ,,Na vele enthousiaste telefoontjes en reacties hebben we in goed overleg met de gemeente Boxtel de verschillende mogelijkheden onderzocht. Vanwege de wekelijkse vrijdagmarkt en een grootschalig evenement in de directe omgeving, hebben we samen besloten om de show in het plaatselijk theater te organiseren", aldus een woordvoerder. ,,Omdat Guus Meeuwis en zijn band 's avonds weer op tijd in Amsterdam bij RTL Late Night worden verwacht, vindt het optreden plaats tussen 15.00 en 16.00 uur."

PUBLIEK

Voor een driehonderdkoppig publiek speelt Meeuwis morgenmiddag een aantal nieuwe nummers van de cd. Maar ook enkele oude hits passeren dan de revue. De zaal van het lokale theater barst dan naar verwachting uit zijn voegen. Alleen al op social media kwam het dubbele aantal aanmeldingen en reacties voorbij. Wie graag bij het concert aanwezig wil zijn, diende een e-mail te sturen. Vanmiddag heeft de organisatie via een loting de driehonderd gelukkigen uitgekozen. Zij worden vanavond op de hoogte gebracht. Honderdvijftig van hen komen uit de gemeente. De rest van de plekken is voor gasten uit de rest van het land. De organisatie vraagt om zoveel als mogelijk met de fiets naar Podium Boxtel te komen, in verband met het aantal parkeerplaatsen.

Ongetwijfeld zullen veel Boxtelaren jaloers zijn op de dorpsgenoten die wèl binnen mogen. De cd doet zijn naam dan ook eer aan, die mensen hadden 'Geluk'.