Renovatie huizen Gildenhof in de wachtkamer

De renovatie van de woningen aan en rond de Gildenhof in Boxtel loopt meer vertraging op. Nog 62 huizen staan op de planning voor groot onderhoud, maar deze komen waarschijnlijk pas na de zomervakantie aan de beurt. Woonstichting Sint-Joseph is na het faillissement van Bouwgroep Moonen nog in onderhandeling met een nieuwe aannemer. Een doorstart met Moonen bleek niet mogelijk. Dat maakte Sint-Joseph deze week bekend in een nieuwsbrief aan alle wijkbewoners.

Bij ongeveer 31 woningen heeft Moonen werkzaamheden verricht. De grootste aanpassingen zijn hier gereed, maar er zijn nog wel veel opleverpunten die nog afgewerkt moeten worden. Hiervoor schakelt Sint-Joseph onderhoudsdienst Van Wijnen in. Daarmee wil de woonstichting ervoor zorgen dat de woningen op korte termijn gereed zijn.

INFORMATIEAVOND

Om alle inwoners van de wijk te informeren over de voortgang van het project organiseert Sint-Joseph twee bijeenkomsten. Medewerkers van de woonstichting zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden. De eerste informatieavond vindt plaats op donderdag 31 mei in restaurant Molenwijk. Van 19.00 tot 20.30 uur zijn bewoners van de Gildenhof, Sint-Jorisstraat en de Selissenwal van huisnummers 2 tot 18 en 5 tot 17 welkom. Bewoners van de nummers 20 tot 40 van Selissenwal, Sint-Barbarastraat, Sint-Catharinastraat, Sint-Sebastiaanstraat en de Vaandelstraat krijgen een uitnodiging voor een bijeenkomst in juni. Hiervoor moet de datum nog vastgesteld worden.

Eind juni verwacht Sint-Joseph meer duidelijkheid over de nieuwe aannemer, dit wordt dan ook gecommuniceerd naar de bewoners.