WOENSDAG 23 MEI OP DE KLEINE AARDE


Circulair bouwen onder de loep tijdens avond in Boxtel

Podium Circulair wil kunstenaars betrekken bij de realisatie van een circulaire samenleving. Regelmatig houdt het platform dan ook discussiebijeenkomsten met als doel kennis en ervaringen uit te wisselen en bereikte resultaten te delen. Woensdag 23 mei wordt om 19.00 uur in het restaurant op het terrein van De Kleine Aarde een avond over circulair bouwen georganiseerd.

De technologische mogelijkheden van bouwen volgens het kringloopprincipe zijn inmiddels verkend, stelt Podium Circulair. ,,Er zijn nieuwe materialen beschikbaar voor circulair gebruik, experimentele ontwerpen zijn her en der gerealiseerd, regelgeving wordt aangepast. De volgende uitdaging is de toepassing van al deze innovaties op grote schaal. Dat gaat nog niet zo snel, de bouwwereld laat zich niet zo makkelijk transformeren. Partijen houden elkaar gevangen in een strak keurslijf van onderlinge afspreken", stelt het platform.

CREATIVITEIT

Het platform vraagt zich af of de creativiteit van de kunstenaar een bijdrage zou kunnen leveren. Tijdens de bijeenkomst geven Mantijn van Leeuwen en Juul Rameau hun visie hierop. Van Leeuwen is directeur van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie. Rameau is ontwerper en gefascineerd door patronen en structuren in de natuur.

Na de presentaties wordt onder leiding van Jan Hendrik Ockels gediscussieerd over de rol van de kunstenaar in bouwkundig ontwerp en de cultuur van de bouwsector op weg naar circulariteit.

Aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk door een e-mail te sturen naar frida@podiumcirculair.nl. Deelname kost 10 euro. Studenten mogen voor de helft naar binnen.


Fysio De Dommel start met cursus 'leefstijlcoaching'

Handencentrum en fysiotherapiepraktijk De Dommel is begonnen met de cursus 'leefstijlcoaching'. Binnen de fysiotherapie wordt deze tak steeds belangrijker en spitst zich met name toe op gedragsverandering op het gebied van gezond leven.

Rosanne van Hoesel rondde in maart de opleiding tot leefstijlcoach af. Zij werkt bij De Dommel als fysiotherapeut met een specialisatie in geriatrie (voor kwetsbare senioren). Veel cliƫnten hebben te maken met chronische aandoeningen zoals etalagebenen, diabetes en hart- en longproblematiek. Door breder te kijken dan alleen het bewegen, kan er nu ook advies en coaching gegeven worden over bijvoorbeeld het eetpatroon, medicatiegebruik en rookgedrag.

Meer informatie over leefstijlcoaching bij De Dommel is verkrijgbaar via telefoonnummer (0411) 62 44 04 of e-mail: fysio@fysiotherapiededommel.nl.