Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MUZIEKTHEATERORKEST EN F-ACT BIJNA KLAAR VOOR SNEAK PREVIEW

Talentjes leven zich uit in 'Hairspray'

Nog één repetitie hebben ze te gaan, de leerlingenorkesten van Boxtel's Harmonie en de Gildenbondsharmonie én de sterren-in-de-dop van musicalschool F-Act. En dan staan ze op het toneel van Podium Boxtel. Vrijdag 25 mei brengen zij een gratis sneak preview uit de musical Hairspray Jr ten tonele. Twee weken later voert F-Act die voorstelling op in het Oirschotse theater De Enck.

Het is de tweede maal dat de drie verenigingen een gezamenlijk project uitvoeren. Paul van Alphen – samen met Margaret de Jong en Karin Tooren kartrekker van het muzikale project - hoopt op een langdurige samenwerking. ,,Dit jaar spelen we enkele nummers gezamenlijk en wordt ook een aantal liedjes los van elkaar gespeeld. Het ultieme doel is ooit nog eens een complete musical op de planken te brengen, geheel live gespeeld en gezongen. Daar is wel wat meer tijd voor nodig. Ik zie dat over twee jaar wel gebeuren", zegt hij.

Bijzonder is dat het project startende muzikanten en musicalacteurs de kans biedt samen een (kleine) uitvoering te verzorgen: ,,Dit is niet eenvoudig en voor alle deelnemers heel spannend. Maar óók een leuke uitdaging", aldus Van Alphen. Bovendien is het optreden voor F-Act de opmaat naar haar jaarlijkse voorstellingen, deze keer op 8, 9 en 10 juni in Oirschot.

LEF NODIG

Van Alphen roept iedereen op uitvoering van de drie-eenheid te komen bekijken én beluisteren in de theaterzaal aan de Burgakker in Boxtel. ,,Waarom? Omdat het ontzettend leuk is deze jeugdige muzikanten in actie te zien aan het begin van hun muzikale carrière. En het is natuurlijk belangrijk de leerlingenorkesten en musicalsterren te enthousiasmeren. Want het is ontzettend knap wat ze doen. Er is lef nodig voor wat deze club in korte tijd presteert." Maar eerst wordt nog eenmaal flink gerepeteerd voor de uitvoering van vrijdag 25 mei, die van 20.00 tot 21.00 uur plaatsvindt in Podium Boxtel. De toegang is gratis.

FOTO BOVEN: Al enkele weken repeteren zowel beginnende als gevorderde leden van musicalschool F-Act, Gildenbondsharmonie en Boxtel's Harmonie gezamenlijk in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche voor de sneak preview van musical Hairspray Jr. (Foto: Peter de Koning).