Kleding en spullen laten maken in het Repair Café

Transitie Boxtel en Het Goed houden zaterdag 26 mei weer een Repair Café in de kringloopwinkel aan de Industrieweg 6 in Boxtel. Bezoekers kunnen kleding en kapotte spullen van thuis meenemen en samen repareren.

Tussen 12.00 en 15.00 uur staan de hobbyreparateurs klaar om bijvoorbeeld kleine meubels, fietsen, lampen en elektrische apparaten gratis te repareren. Er is ook een coupeuse aanwezig die met ideeën en praktische hulp kledingstukken een nieuw leven kan geven.

De bedoeling is dat de bezoekers geleerd wordt dat je veel dingen zelf kunt repareren. Alles wat het niet meer doet, maakt kans op een geslaagde reparatie. Alleen klokken kunnen niet gerepareerd worden vanwege de specifieke kennis die dit vereist. De vrijwilligers zijn erg geholpen als men de handleiding van een apparaat meeneemt.

De organisatie wil met het Repair Café aandacht vragen voor hergebruik van materialen om zo geld en grondstoffen te besparen. Daarnaast wil zij laten zien dat repareren leuk is en dat het vaak vrij gemakkelijk te doen is.

Handige vrijwilligers die willen helpen tijdens het Repair Café kunnen zich aanmelden bij Johan de Dreu via telefoonnummer (0411) 67 38 26.


Ierse Sessie

Tijdens de nieuwe editie van de Ierse Sessie worden zondag 20 mei weer Ierse ballads en andere volksliedjes gespeeld en gezongen. De muzikale middag duurt van 13.30 tot 16.30 uur en wordt gehouden bij B&B In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel. Iedereen die een instrument kan bespelen is welkom om deze mee te nemen naar deze sessie. Meer informatie staat op: www.iersesessie.nl.