Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Ruime overwinning voor softbalsters

Honkballers Ducks verslaan titelkandidaat

De honkballers van Ducks behaalden zondag een puike overwinning op titelkandidaat Gryphons uit Rosmalen. Ook de softbalsters van de Boxtelse club wonnen. Zij versloegen tegenstander Maastricht in sportpark Den Wielakker met grote cijfers: 16-0.

De mannen van Ducks, die van tevoren wisten dat zij een zware dobber zouden hebben aan Gryphons, waren erop gebrand te winnen. Startend werper Jeroen van Nes incasseerde echter in de eerste inning meteen een punt. Eenmaal aan slag kwam speler Thor van den Dool op de honken, maar zijn ploeggenoten konden de kans niet verzilveren.

Van Nes gooide sterk, maar zelfs kleine foutjes werden afgestraft. Een snelle bal die net te dicht in de buurt van de slagman kwam, werd omgezet tot homerun. Het team uit Rosmalen pakte daardoor twee punten. Dankzij een homerun van Bram van der Horst kwam Ducks terug tot 1-3. Werper Van Nes hield de tegenstander nog redelijk van scoren af, hoewel hij in de vierde en zesde inning twee homeruns tegen kreeg: 1-5.

AFGEDWONGEN FOUT

De Boxtelse honkballers lieten zich echter niet zomaar opzij zetten. De tegenaanval werd ingezet met een scala aan honkslagen van onder meer Remco van Nistelrooij, Youri van Dulken, Yannick Brechenmacher, Van Nes en Van der Horst. Ducks kwam terug tot 4-5. Pitcher Van Nes speelde, ondanks de spanning, vlekkeloos en sloeg in de zevende inning ook nog eens het gelijkmakende punt binnen. Twee innings later wierp hij tevens de slagman van de Rosmalense ploeg uit. Gryphons had op dat moment twee honken bezet.

Hierdoor konden de Boxtelaren in de laatste inning de wedstrijd naar zich toe trekken. Max Denteneer kwam door een afgedwongen fout op de honken. Nadat twee speler van Ducks uit werden gegooid, kwam Van der Horst aan slag. Hij sloeg de bal langs de lijn het linksveld in. De veldspeler van Gryphons had moeite met het verwerken van de bal. Denteneer kwam binnen en Ducks won hiermee van de titelkandidaat uit Rosmalen: 6-5.

'GOED TE RAKEN'

Waar de mannen op zondagmiddag hun wedstrijd speelden, mochten de softbalsters die dag al vroeg aan de bak: zij speelden om half elf tegen Maastricht. En Janne de Haan was er als de kippen bij: in de eerste slagbeurt kwam zij, door een fout van de tegenstander, op het tweede honk. Het bleek een voorbode voor de rest van de partij: de thuisploeg scoorde in de eerste inning al drie punten.

Aan slag konden de Limburgers geen potten breken door goed werk van pitcher Inge van Geel en de veldspeelsters. Ducks liep daarentegen in de tweede en derde inning uit naar acht punten. De tegenstander lukte het vervolgens niet om de honken te bereiken, onder meer dankzij een puike vangbal van De Haan, die als korte stop stond gepositioneerd (tussen het tweede en derde honk).

Pas in de vierde inning bereikte een slagvrouw van Maastricht het tweede honk bereiken. Speelster Brechtje Smit maakte echter de derde nul en wist daarmee een Limburgs punt te voorkomen. In de laatste inning was de slagpartij van Ducks aardig op dreef en werden nog eens acht punten binnengehaald. De bezoekers kreeg eenmaal aan slag nog één kans op een punt, maar dankzij een puike vangbal door opnieuw Smit werd de wedstrijd beëindigd. Eindstand: 16-0.

Zondag 20 mei spelen de softbalsters van Ducks een thuiswedstrijd om 10.30 uur tegen Kickers uit Waalwijk. Het eerste honkbalteam is die dag vrij.

Uitslagen zondag 13 mei

Sb sen.: Ducks 1 – Maastricht 1        16-0

Hb sen.: Ducks 1 - Gryphons 1        6-5

Hb sen.: Ducks 2 - Kickers 1        7-9

Programma zaterdag 19 mei

Hb jun.: Ducks - Boosters        12.00

Programma zondag 20 mei

Sb sen.: Ducks 1 - Kickers 1        10.30

Hb sen.: Ducks 2 – Royals 2        11.00


Jeugdspelers Ducks naar NK Little League

Komend weekeinde doen ook vier spelers van de Boxtelse honk- en softbalvereniging Ducks mee aan het NK Little League, waarbij teams uit verschillende regio's drie dagen tegen elkaar strijden om de nationale titel.

Teun (bij de senioren) en Guus Toemen (bij de zogeheten 'littles') doen mee met Brabant United, softbalsters Pien Toemen en Kris van Loon vertegenwoordigen Ducks bij respectievelijk de junioren en de littles van de Brabant Bandits. Brabant United kan zich hierbij plaatsen voor het Europese kampioenschap in Polen, de softbalsters zijn daar al voor geplaatst.

Brabant Bandits wordt gecoacht door Ducks-speelster en -coach Rianne Boer. Honkballer Remco van Nistelrooij zal actief zijn als scheidsrechter tijdens het landelijke toernooi.


VAN STEKELENBURG BLOEMEN VERLIEST

Team Café Vollop wint Boxtelse zaalvoetbaltitel

De zaalvoetbalkampioenen van de zaterdag- en maandagcompetitie gingen zaterdagavond in sporthal De Braken met elkaar de strijd aan voor de Boxtelse titel. Het duel ging gelijk op, maar werd uiteindelijk gewonnen door zaterdagteam Café Vollop ten koste van Van Stekelenburg Bloemen: 3-2.

Van Stekelenburg opende de score dankzij een doelpunt van A. Haya. Net voor het afsluiten van de eerste helft maakte Vollop gelijk dankzij een actie van J. Vorstenbosch. Na de pauze bracht Haya zijn team opnieuw op voorsprong. Hierna begon Vollop beter te spelen en R. v. Lokven zorgde voor de 2-2. Twee minuten voor het einde bepaalde E. Tromp de eindstand.

INHAALWEDSTRIJD

Op deze afsluitingsavond werd ook nog een inhaalwedstrijd gespeeld. Team Van de Langenberg/Dammers won met 8-3 overtuigend van Heva/Van Weert. Hierdoor voert de ploeg niet alleen de ranglijst van de tweede klasse in de zaterdagcompetitie aan, maar promoveert die ook naar de eerste klasse. Na afloop van deze wedstrijden was er nog een gezellig samenzijn in de kantine van De Braken.

FOTO ONDER: Aanvoerder Sjoerd van Lokven van team Café Vollop neemt de kampioenstrofee van de Boxtelse zaalvoetbalcompetitie in ontvangst. (Foto: Hans Verberk).