Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

RIEN VAN DOLEWEERD HEROPENT MUSEUMPJE

Meer plek voor Cruijff-curiosa

Samen met voormalig Ajax-doelman Heinz Stuy heeft burgemeester Mark Buijs van Boxtel zaterdagmiddag het vernieuwde Johan Cruijff Museum heropend.

Stuy en de burgemeester waren niet de enige eregasten die de heropening glans gaven. Dat deed ook Florian Eschbach uit Keulen. Die kwam samen met zijn vriendin in zijn DAF-truck naar Boxtel. Het voertuig waarmee hij voornamelijk op de Duitse autobanen is te vinden, mag als een bijzonderheid worden beschouwd dankzij de grote afbeelding van Cruijff die erop staat.

De collectie van Rien van Doleweerd is voortaan te bezichtigen op een iets grotere slaapkamer van zijn rijtjeshuis aan De Spinster in Boxtel-Oost. Al sinds zijn tienerjaren verzamelt de Boxtelaar alles wat met de legendarische voetballer te maken heeft. En dat wil hij graag laten zien aan anderen.

OP AFSPRAAK

Mensen die een kijkje willen nemen in het museum, kunnen contact opnemen via telefoonnummer 06-34 44 08 66 of e-mail: rvdoleweerd@gmail.com.

FOTO BOVEN: Heinz Stuy (links), die vaak met Johan Cruijff hotelkamers deelde als Ajax elders moest voetballen, heropende het Johan Cruijff Museum zaterdag samen met burgemeester Mark Buijs van Boxtel (midden) en eigenaar Rien van Doleweerd (rechts). Diens kleinzoon David heeft er zijn logeerkamer bij opa voor verruild. (Foto: Albert Stolwijk).


Zomerfair in Liempde

Lokaal gebrouwen bieren, delicatessen, sieraden, cadeauartikelen en nog veel meer streek- en lifestyleproducten. Die vormen de ingrediƫnten voor de eerste Zomerfair in Liempde. Die loopt zondag 3 juni tussen 10.00 en 17.00 uur van stapel in en rond ontmoetingscentrum D'n Liempdsen Herd (Barrierweg), het Concordiapark en het Raadhuisplein. Fanfare Concordia treedt op, net als de band Reset.

Zomeravondbridge

Vanaf 24 mei houdt Bridgeclub Liempde wekelijks op donderdag vanaf 20.00 uur een zomerdrive in zaal De Serenade aan de Oude Dijk 117. Iedereen kan deelnemen; mensen die aangesloten zijn bij de bridgebond NBB kunnen hun bondsnummer doorgeven omdat ook meesterpunten worden toegekend. Inschrijven kan tot een kwartier voor aanvang in de zaal of via: klumpkes91@gmail.com. Deelname kost twee euro, te voldoen aan de zaal.