Afbeelding
Foto: Hans Verberk

MANNEN BOXTELSE HOCKEYCLUB BLIJVEN IN EERSTE KLASSE

MEP-dames promoveren overtuigend

Met een verdiende zege op naaste concurrent De Hopbel (3-2) en een tweede plaats in de eerste klasse promoveren de vrouwen van MEP naar de landelijke overgangsklasse. De doelstelling aan het begin van het seizoen, een plaats bij de eerste drie, werd hiermee ruimschoots gehaald. De mannen van MEP konden de laatste strohalm voor de play-offs niet grijpen. Na een 1-0 verlies in Weert eindigen de Boxtelaren op een teleurstellende achtste plaats.

Schijndel begon fel aan de wedstrijd met de wetenschap in het achterhoofd dat er met vijf doelpunten verschil gewonnen moest worden. Dit was eigenlijk een onmogelijke opgave.

Na dat beginoffensief ging de strijd gelijk op. De Hopbel toonde zich fysiek wat sterker, maar MEP was technisch beter. Een perfecte corner van Marleen Bordat opende de score, maar niet lang daarna was het weer gelijk. Een weergaloze actie van Noortje Willemsen bracht MEP voor rust alsnog de voorsprong, 2-1.

GENADEKLAP

In de tweede helft was het alles of niets voor de bezoeksters. Zij waren in die fase beter en forceerden de nodige corners. Toch was het MEP dat via Sophie van den Dungen de genadeklap gaf: 3-1. Bijna werd het nog 4-1 na een mooie solo van Ivet van Schaijk, maar zij miste het doel op een haar. Hopbel bracht de stand nog terug tot 3-2, maar echt gevaarlijk werd het daarna niet meer.

Na het fluitsignaal was de ontlading groot. De felbegeerde plaats in de landelijke overgangsklasse is een feit.

EINDSTAND EERSTE KLASSE
Eindhoven         22-56         Venlo         22-31
MEP         22-50         Goirle         22-26
Oss         22-47         HCAS         22-25
Hopbel         22-44         St.-Oedenrode         22-22
Warande         22-42         Civicum         22-10
HOD         22-36         Boxmeer         22-7

Teleurstellend

De mannen van MEP vormden zondag in Weert duidelijk de betere ploeg, maar trokken toch aan het kortste eind. Ze kregen veel kansen, maar verzuimden de trekker over te halen. Een strafbal tegen in de tweede helft werd de Boxtelaren uiteindelijk fataal. Een zure nederlaag van 1-0 en de wetenschap dat een veel minder sterke ploeg naar de play-offs mag, was het resultaat van een zwak en vooral wisselvallig seizoen. De ambitie, een plaats bij de eerste drie, werd met plek acht niet gehaald. Ook de resterende play-offplaats bleek te hoog gegrepen. Sterke wedstrijden zaten er zeker tussen, maar die kregen geen vervolg.

Voor vertrekkend coach Eric Verzijden waren de druiven dan ook zuur. Hij had op meer gerekend, maar kreeg in de aanvangsfase van de competitie te maken met ervaren spelers die er mee stopten. Daardoor was de balans in het team weg. Verzijden gaat na zeven jaar trouwe dienst bij de vlaggenteams van MEP zijn geluk beproeven in de overgangsklasse bij het Nijmeegse Union. Voor MEP wordt het uithuilen en opnieuw beginnen met het bouwen aan een ploeg die de overgangsklasse waardig is. Het bestuur van de Boxtelse hockeyclub is nog bezig met het vinden van de opvolger van Verzijden.

EINDSTAND EERSTE KLASSE
Venlo         22-57         HOD         22-33
Helmond         22-57         MEP         22-32
HCAS         22-38         Maastricht         22-21
Weert         22-36         Hopbel         22-19
OSS         22-36         Concordia         22-18
Berkel E.         22-34         Rosmalen         22-15

FOTO BOVEN: Uitzinnige vreugde bij de hockeysters van MEP, zij promoveerden zondag naar de overgangsklasse. (Foto: Hans Verberk).


Slot hockeyseizoen: MEP presenteert nieuwe kledinglijn

Tijdens de feestelijkheden rondom de promotie van het vrouwenteam van hockeyclub MEP werd zondagmiddag ook tijd ingeruimd voor een heuse modeshow. Daar werden de nieuwe tenues gepresenteerd.

Dankzij een nieuw kledingbeleid speelt de gehele hockeyjeugd komend seizoen in hetzelfde tenue met uniforme sponsors. Op zondag blijft hoofdsponsor Rabobank de naam op alle shirts. Het nieuwe kledingbeleid is bepaald samen met de tandem Sport 2000 Brabant Sports en Brabo, het in Naarden gevestigde hockeymerk dat zijn roots in Boxtel heeft.

FOTO RECHTS: Tijdens de slotdag van de hockeycompetitie toonden modellen van MEP de nieuwe tenues voor het komend seizoen in sportpark Molenwijk. (Foto: Hans Verberk).


Jeu de boules Liempde

Op gildeterrein Antonius Bleek aan de Oude Dijk in Liempde worden weer wekelijks jeu-de-bouleswedstrijden gespeeld. Tot en met september kan iedereen die 16 jaar of ouder is, hieraan meedoen. Het gratis toegankelijke toernooi begint iedere dinsdag om 19.00 uur.

Afbeelding