Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

INTIEM CONCERT DOOR BOBBY NICHOLSON

Schotse liedjes ontroeren op minipodium 'De Kerk'

LINDA VAN DE WIEL

Lieve kleine liedjes met teksten over vrijheid en nummers met sarcastische teksten over bombardementen. De Schotse singer-songwriter Bobby Nicholson en violist Eddy Hanson wisten vorige week een kleine negentig bezoekers tijdens een intiem concert in café De Kerk twee uur lang te boeien met pure folkmuziek.

Tijdens het optreden – georganiseerd door Boxtelaar en fan Wim Kuipers – kon je in de kroeg bijna letterlijk over de koppen lopen. ,,Het concert is helemaal uitverkocht", glunderde Kuipers. ,,Mooi dat al deze mensen de moeite hebben genomen om te komen luisteren. Ik krijg louter positieve reacties."

CONNECTIE

Aandacht voor de artiesten was er volop. Eerst voor Maarten de Gans, onder meer bekend zijn optredens in de formatie Acting the Maggot, die het voorprogramma verzorgde. En vervolgens voor het uit Edinburg afkomstige duo. De combinatie van de gevoelige vioolklanken van Hanson en het gitaarspel en Schotse tongval van Nicholson wisten het publiek zowel te emotioneren als te doen grinniken.

De muzikanten uit de Schotse hoofdstad waren content met de vele luisteraars. Nicholson: ,,Er zijn echt heel veel mensen vanavond. Ik voel me vereerd." Hanson vulde aan : ,,Het is heel bijzonder dat iedereen zo goed luistert en meeleeft met de liedjes. Ik voel de connectie tussen Bobby en mij en het publiek."


Ponyritje maken

Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar kunnen woensdag 23 mei een gratis ponyritje maken. Tussen 14.00 en 15.30 uur mogen zij de rug van Banjer beklimmen bij de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel. Aanmelden is niet nodig. Bij slecht weer gaat de tocht niet door, maar wordt de pony verzorgd en staan spelletjes op het programma.

Bomenexcursie

Heemkunde Boxtel houdt zaterdag 26 mei een excursie naar park Molenwijk in Boxtel. Deze duurt van 14.00 tot 17.00 uur. De Haarense boomkweker Mart van den Oever geeft er uitleg over bijzondere bomen. Deelname kost 2,50 euro. Deelnemers verzamelen op het parkeerterrein bij restaurant Molenwijk. Meer informatie: www.heemkundeboxtel.nl.