Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

HERGEBRUIK CENTRAAL IN POP-UPSTORE STATIONSSTRAAT

Tweedehands kleding: hartstikke hip

Kringloopwinkels en hergebruik van tweedehands spullen zijn de laatste jaren erg populair. Want waarom zou je gebruikte spullen weggooien als andere mensen er misschien heel blij mee zijn? Dat tweedehands kleding ook nog eens heel hip kan zijn, werd zaterdag duidelijk in een tijdelijke pop-upstore aan de Stationsstraat. Met échte modellen die straalden op de rode loper.

De pop-upstore was een initiatief van de werkgroep Fairtrade, de Vincentiusvereniging, De Smaak van Boxtel en Tiga Health & Beauty. Tijdens de openingstijden van de pop-upstore stond hergebruik centraal. Want weggooien, dat is allang niet meer van deze tijd. Op een lange rode loper die zelfs tot buiten de winkel was neergelegd, lieten modellen zien hoe leuk de tweedehands kleding uit de kringloopwinkel van de Vincentiusvereniging kan zijn. Leden van Tiga Health & Beauty, vrijwilligers van de organiserende verenigingen en gemeenteraadsleden betraden de rode loper. En dat was natuurlijk best wel spannend.

ACROBAAT OF MODEL?

,,Als we maar niet struikelen", vreesde mannequin Corry vooraf. ,,Maar ik hoop vooral dat er veel mensen komen en dat er ook nog wat kleding verkocht wordt." Nadat voorzitter Arjen Witteveen van de werkgroep Fairtrade de pop-upstore officieel opende, mocht wethouder Herman van Wanrooij het startsein geven voor de eerste modeshow. Gehuld in zomerse outfits - het was immers lekker weer - liepen de modellen drie keer een show waarbij ze drie verschillende kledingsets aan het publiek lieten zien. Tussendoor werd er in allerijl van kleding gewisseld om steeds in een nieuwe outfit op de catwalk te verschijnen.

De onbetwiste ster op de rode loper was de jonge Lasse. Als een volleerd model liet hij een hippe zomerbroek en knallende T-shirts zien. Maar het waren vooral zijn kunsten die op luid applaus van het publiek konden rekenen. Een koprol, radslag en gekke sprongen zie je natuurlijk niet elke dag...

Het Wereldkoor zorgde voor een spetterend optreden en trok daarmee veel belangstellenden naar de pop-upstore. En ook de hapjes van de koks van De Smaak van Boxtel vonden gretig aftrek bij de bezoekers. Tot grote vreugde van de Vincentiusvereniging werd ook nog flink wat kleding aangeschaft. De felgekleurde zomerjurken die door de mannequins werden geshowd, vlogen over de toonbank. ,,Ik kom best vaak in kringloopwinkels", vertelde een enthousiaste bezoekster. ,,Ik koop vooral veel kinderkleding maar soms ook een leuk setje voor mezelf." Trots liet ze haar nieuwe aanwinst zien: een leuk zomerjurkje. ,,Ik snap niet dat mensen dit wegdoen, maar ik ben er heel blij mee!"

FOTO LINKS: Modellen tonen tijdens de modeshow van Vincentius dat tweedehands kleding heel hip kan zijn. (Foto: Albert Stolwijk).


Bijeenkomsten
christelijke
meditatie

In de protestantse kerk aan de Clarissenstraat gaf predikant Corrie Terlouw gisteravond een lezing over christelijke meditatie. Terlouw: ,,Mediteren lijkt op mindfulness, dat is een oosterse vorm van meditatie. De cursus die we gaan starten is dus ook interessant voor wie dat kent en nu de verbinding zoekt met de christelijke traditie."

Terlouw vertelde over het ontstaan van meditatie. Tevens maakten deelnemers kennis met eenvoudige oefeningen in lichaamshouding en ademhaling. De lezing was de eerste in van een serie bijeenkomsten over verkenningen in christelijke meditatie. Zaterdag 2 juni wordt gemediteerd bij de verbeelding van een verhaal door een verteller. Deze vorm komt uit de kloostertraditie van Ignatius. Twee weken later wordt een stiltewandeling met natuurmeditatie gehouden op de Kampina.

Aanmelden kan via e-mail: caterlouw@xs4all.nl. Meer informatie is te vinden op www.pg-boxtel.nl.