TRAINER VAN HATTUM MAAKT SEIZOEN IN LIEMPDE TOCH NOG AF

Spannend slot voor DVG na verlies

Onder leiding van de weer teruggekeerde trainer Henk van Hattum verloor DVG zondag in eigen huis van DBS. De Liempdenaren konden zich veilig spelen, maar maken de eindfase van de competitie nu extra spannend. Enkele dagen eerder was er nog veel hoop, want op Hemelvaartsdag werd thuis nog ruim gewonnen van hekkensluiter Nieuw Woensel.

Vorige week stapte Van Hattum op als hoofdtrainer van het eerste elftal door een verschil van mening over visie en beleid. Dat is volgens de oefenmeester nu uitgepraat, zodat hij de Liempdenaren in de laatste fase van het seizoen nog kan begeleiden. Na de zomer gaat Van Hattum als trainer aan de slag in zijn geboortedorp Helvoirt.

Tegen DBS was oud-profvoetballer Adil Ramzi zondag een belangrijke pion. Niet alleen goed voetballend, maar ook in de coaching was hij belangrijk voor het gastteam. DVG-doelman Sten Traa werd al vroeg in de wedstrijd op de proef gesteld, maar was alert en hield zijn doel schoon. De beste kans om de score te openen was voor Bart de Windt. Door een slippertje van de keeper van de bezoekers was een intikkertje genoeg, maar de inzet was te zacht. DBS liet zich daarop niet onbetuigd. Met name via vrije trappen waren de gasten gevaarlijk en dat leidde dan ook al snel tot de 0-1. Kort daarna werd de gelijkmaker van DVG afgekeurd. Een vermeende buitenspel situatie leidde tot protesten, maar die mochten niet baten. Balverlies op het middenveld gaf de gasten een nieuwe kans om de score te verdubbelen. Doelman Traa stak hier echter een stokje voor.

Na rust was het betere spel voor de gasten. Een lange uittrap van de DBS-keeper was de aanzet tot de 0-2 achterstand. De bal stuitte over iedereen heen en werd opgepikt door de aanvaller van de gasten die vervolgens gemakkelijk Traa verschalkte. Vlak na het tweede doelpunt werd wederom een goal van DVG afgekeurd. Peter Versantvoort plaatste een vrije trap perfect op het hoofd van Bas van Houtum, maar die zou geduwd hebben in het kopduel. Pas in de 84e minuut werd door de thuisploeg gescoord. Via een makkelijke gegeven penalty zette Daan Voets de eindstand op 1-2.
Door dit verlies blijft de ontknoping van de competitie spannend. DVG gaat er echter van uit geen nacompetitie te spelen. Zondag 20 mei gaan de Liempdenaren op bezoek bij Braakhuizen.

Hekkensluiter

In de herkansing tegen Nieuw Woensel boekte DVG op Hemelvaartsdag een verdienstelijke overwinning. De 6-0 overwinning leek eenvoudig, maar het duurde toch nog even voordat de beslissing viel.
De beginfase was voor DVG waarbij spits Van Houtum al in de eerste minuut vrij voor de keeper kwam, 1-0. Het vervolg van de eerste helft was vrij vlak. Nieuw Woensel was niet bij machte om voor veel gevaar te zorgen en als er al dreiging ontstond, dan werd dit door de verdediging of door de DVG-keeper geneutraliseerd. De tweede helft was eenzijdig. DVG scoorde in de 51e en 54e twee doelpunten via Twan van den Broek en Van Houtum. Dat was meteen de beslissing in deze wedstrijd. Sherryl Sambo gaf Van Houtum de kans om zijn derde te scoren en was vervolgens zelf nog twee keer productief.

DVG JO19-2 - Heeswijk         19.30

FOTO ONDER: DVG won op een zonnige Hemelvaartsdag met grote cijfers van hekkensluiter Nieuw Woensel. In sportpark De Roode Bleek werd het 6-0. Drie dagen later moesten de rood-gelen in eigen huis een nederlaag incasseren tegen DBS. (Foto: Toon van Ruremonde).