Open Boxtelse Fietsgroep: iedereen kan aansluiten

Dertig wielrenners in dezelfde outfit. De deelnemers aan de Open Boxtelse Fietsgroep zijn er maar al te blij mee. De club is een samenvoeging van onder andere voormalig wielergroepen WTC La Terraza en Squadra Azzurri. Samen met een aantal individuele fietsers vierde het dertigtal hun start met gesponsorde pakken. En ging een deel van de sportievelingen graag op de foto.

Frans Meulbroek is initiatiefnemer van de fietsgroep: ,,Onze club La Terraza viel uit elkaar doordat het niveauverschil steeds groter werd. Ik hoorde hetzelfde terug van leden van andere fietsgroepen. Ik bedacht toen dat het een leuk idee was om verschillende groepen samen te voegen."

VROUWEN

Aldus geschiedde en vrijdag kwam een deel van renners bij elkaar om hun wielerpak op te halen. Meulbroek: ,,Het idee van gelijke kleding kwam van Jurgen de Bie en dankzij vier sponsors hebben we de outfits kunnen laten maken." Vol trots toonden negentien mannen en één vrouw hun pakken. Want de club is éék toegankelijk voor vrouwen. ,,Graag", zegt Meulbroek. ,,Iedereen is welkom."

Bijzonder is dat er geen kosten aan deelname aan de ritten verbonden zijn. ,,We vertrekken elke woensdag om 19.00 uur en op zondag om 08.30 of 09.00 uur vanaf de Boxtelse Markt. Iedereen is te allen tijde welkom om aan te sluiten."

De Open Boxtelse Fietsgroep rijdt daarnaast in verschillende groepen. ,,We hebben een snelle groep, een middengroep en een langzame groep."

Geïnteresseerden die vragen hebben - kunnen naast aanhaken op de Markt - een kijkje nemen op Facebookpagina Open Boxtelse Fietsgroep of bellen naar Frans Meulbroek op telefoonnummer 06-53 16 05 98.

FOTO BOVEN: De Open Boxtelse Fietsgroep maakt elke woensdagavond en zondagochtend toertochten vanaf de Markt. Iedereen is welkom deel te nemen. (Foto: Peter de Koning).

DRUNEN TE STERK VOOR GEMONDENAREN

Irene neemt geen afstand van onderste plekken

Irene speelde zondag de uitwedstrijd tegen een directe concurrent: FC Drunen. Bij winst zou Irene definitief de onderste regionen van de vijfde klasse verlaten, maar het liep anders. De tegenstander won met 3-1.

Het begin van de wedstrijd liet 45 minuten later dan gepland op zich wachten. Opmerkelijk genoeg doordat de scheidsrechter, die overigens een prima wedstrijd floot, te laat was.

Eenmaal begonnen, bleek al vrij snel wat het strijdplan van FC Drunen was: counteren of een lange bal op de snelle spitsen. De ploeg uit Gemonde moest het spel maken en creëerde een aantal aardige kansen. Irene benutte ze echter niet en kreeg, zoals een oude voetbalwet voorschrijft, de doelpunten tegen. De uitploeg verdedigde ook slap: in de 28e minuut liep de Drunense spits eenvoudig het strafschopgebied binnen, speelde met een simpele beweging zichzelf vrij en scoorde in de verre hoek. Nog geen tien minuten later

mocht een middenvelder vrij doorlopen, die met een fraaie lob doelman Patrick van Osch verschalkte. Vijf minuten later scoorde de thuisploeg opnieuw: de vrijstaande spits kopte een voorzet binnen.

VERANDERINGEN

Na wat veranderingen in de rust stond Irene beter opgesteld en speelde het team nagenoeg de gehele tweede helft beter dan zijn tegenstander. Wederom kregen de Gemondenaren enkele goede kansen, maar alleen Owen van Lith wist te scoren: hij verzilverde in de 86e minuut een penalty die zijn team kreeg na een overtreding op Mark van Grinsven.

Zondag 20 mei speelt Irene om 14.30 uur in sportpark De Laat tegen Gloria UC, die momenteel de tweede plaats bezet achter kampioen Oisterwijk.