Afbeelding
Foto:

Briljanten bruidspaar in Boxtel

In familiekring vieren Zus en Harrie van Haaren zaterdag 19 mei hun briljanten huwelijksjubileum. Het is op die dag op de kop af 65 (!) jaar geleden dat ze elkaar het jawoord gaven. Maar al vier jaar leven ze noodgedwongen gescheiden. Er gaat echter geen dag voorbij of Harrie bezoekt zijn vrouw in verpleeghuis Liduina.

Net voordat ze vijf jaar geleden hun diamanten bruiloft vierden verhuisde het echtpaar Van Haaren van de Keefheuvel in Liempde, waar ze het merendeel van hun huwelijksjaren sleten, naar aanleuncomplex Smalwaterhof naast wijkhuis Simeonshof aan de Annastraat in Boxtel. De gezondheid van Zus (94) maakte die verhuizing noodzakelijk, maar haar fysieke en mentale teruggang zorgden ervoor dat opname in het verpleeghuis een jaar later niet kon uitblijven.

De in Liempde geboren en getogen Harrie, die drie jaar jonger is dan zijn vrouw, is altijd een fervent visser geweest en volgt sportwedstrijden op de voet. Als Indiƫveteraan is hij ook steeds present bij lokale herdenkingen. Jaarlijks treedt hij in oktober aan bij het verzetsmonument in de Kampina en vorige week salueerde hij nog statig tijdens dodenherdenking, zowel bij het Indiƫmonument aan de Koppel als de graven van militaire- en burgerslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op het Heilig Hartkerkhof. Zus, die in de Gemondse Boomstraat woonde toen ze haar man leerde kennen, was in haar jonge jaren behendig met naald en draad en bestierde haar huishouden.

De familie Van Haaren viert het briljanten huwelijksfeest zaterdag met een eucharistieviering in zaal Vorsenpoel van Liduina met aansluitend een gezellig samenzijn. (Foto en tekst: Henk van Weert).